21,772    18    0  

Hodepine ved bruk av propanovn

 84     0
Har kjøpt en propan stråleovn for rask oppvarming av stue, problemet er at denne avgir en lukt som fører til hodepine.

Noen som har erfaringer, eller tips om fyring med slike propanovner?

Link til tilsvarende gassovn:

http://www.wimpel.no/Produkter.aspx?pid=421&docid=290

taz
   #2
 3,840     Haugesund     0
Det er normalt ikke lukten som medfører hodepine, men det er ofte et signal at oksygen nivået er noe lavt. Med det mener jeg at propanovnen brenner opp oksygenen fortere enn den erstattes.

Hadde samme problemstilling før jeg fikk vedovnen opp å gå.

Løsning, åpne et vindu Smile
Signatur
   #3
 752     0
Får du hodepine bør du umiddelbart stoppe å bruke denne ovnen.

Å åpne et vindu kan være en enkel - og midlertidig løsning.

Hodepine kan skyldes gassforgiftning. Økte menger karbondioksid i luften - som kan skyldes feil med ovnen - fører f.eks til hodepine. Det finnes sensorer som kan måle nivået av CO i luften.

Ta kontakt med selger og beskriv problemet. Dersom selger ignorerer problemet, snakk med legen din. Jeg vet at dette høres dramatisk ut, men noe er alvorlig galt om bruk av ovnen fører til hodepine.
   #5
 3     Fløysvik     0
Som du skriver selv, propan er flott til rask oppvarming,men er dyrt og forsette fyringen med. når du har fått opp tempen så kan du gå over på el.fyring elns. har selv jobbet endel med propanfyring i byggebransjen og kan bare si det at å fyre med propan uten tilføring av friskluft er i lengden FARLIG. husk også at ved å fyre et kilo propan tilfører en liter vann i rommet  Shocked
   #6
 813     Østfold     0
Du får nok veldig dårlig luft, har vært gjennom både propan brenner,og dieselovn "som skulle brenne helt rent" ute i garasjen, fikk samme problem som du,vondt i hodet,og følte seg generelt dårlig, propan var dog best av de 2, gikk over til dieselovn med ekstern pipe, og ledet avgassen ut med et spirorør, og da var problemet løst Cool
Signatur
   #7
 5,188     Østlandet     0
Har hatt gasspeis selv tidligere og hadde samme problem med den. Ikke rart egentlig når man tenker over det. All eksosen spres ut i boligen samtidig som oksygenen blir borte. Dette er en tullete oppvarmingmetode. Kjøp deg heller en skikkelig elektrisk ovn eller bruk vedovn hvis mulig.
Signatur

   #8
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Dette er veldig farlig.

CO2 % over 1 gir deg hodepine, over 2.5 og enkelte begynner å kaste opp.

CO er en svært farlig gass som kan dannes. Du merker først du blir rød, småkvalmen og varm, så sovner du inn før døden kan inntreffe.

Det blir også dannet helseskadelige nitrogenoksider.

Slike propanovner må IKKE brukes uten SKIKKELIG ventilasjon.  Sette en slik ned i en kjeller uten gjennomtenkt ventilasjon er svært farlig. Co2 vil legge seg på bunn.

Det blir sikkert noen som dør av dette i vinterkulden. Bare venter på det.

taz
   #9
 3,840     Haugesund     0

Slike propanovner må IKKE brukes uten SKIKKELIG ventilasjon.  Sette en slik ned i en kjeller uten gjennomtenkt ventilasjon er svært farlig. Co2 vil legge seg på bunn.
Ikke bare det, men det er ulovlig i hh. til §5 og 6 å oppbevare gassflasker under bakkenivå, da propan også synker. Hvis det oppstår en lekkasje i kjelleren, kan det gå så galt at du går ned i en stor "tank".
Signatur
   #10
 4,110     Akershus (Follo)     0

Det blir sikkert noen som dør av dette i vinterkulden. Bare venter på det.

Beklageligvis trenger du ikke vente. Det har vært minst 2 saker i media siste halvår hvor flere personer (5?) har omkommet grunnet propanovn/oksygenmangel.

Signatur