5,503    7    0  

Kuttet ut oljefyr -hvordan beholde gulvvarmen?

 1     Nordland     0
Heisann. Kjøpte i januar en enebolig på 274 m2. Huset har vært oppvarmet med en oljefyr fra samme tid som da huset ble bygd,1978. Han som bodde her tidligere har holdt regnskap over innkjøpet av olje, og i fjor ble det kjøpt inn olje for ca 50000 kr. Uaktuelt for vår del, så vi installerte 2 stykk luft til luft pumper, en i hver etasje. Dette fungerer meget godt, strømregningen i mars havnet på ca 1200 kr, ca1500 kWh. Gulvet på badet og vaskerommet holdes ennå varmt av oljefyren som også holder radiatorere i utleieleiligheten varm. Men den går nok snart tom for olje. Det jeg lurer på er om det vil være mulig for meg å, fjerne alle radiatorerene, finne ut hvilke rør som går under bad/vaskerom. For så å koble opp en liten varmtvannsbereder og bruke sirkulasjonspumpen som også er der, bare for å holde gulvet på badet og vaskerommet varmt. Tror dere noe slikt lar seg gjøre. Kan ikke tenke meg at det vil bruke så veldig mye strøm heller.

[HR]
Emnets tittel er endret av Administrator
Tidligere tittel: Har kuttet ut oljefyr-hvordan beholde gulvvarmen på bad og vaskerom.
Tips: Emner med korte, beskrivende titler får flere og bedre svar.

   #1
 24,668     Akershus     0
Ssiden du har alt så stusser jeg over at du ikke satset på en luft/van vp.

Bad (og andre radiatorer) kan du holde liv i med en el-kassett. (Det er "en varmekolbe i et rør") Tar mindre plass enn en vvb og har gjerne mer effekt om du skulle trenge det. Sirkulasjonspumpe og ekspansjonskar har du trolig allerede i dagens oljefyr hvis det ikke er utgått på dato.
Signatur
   #2
 1,015     Revetal     0
Ja hvorfor i all verden kjøpe 2 luft/luft varmepumper når du kunne klart deg med én luft/vann og samtidig hatt varme i gulv og radiatorer? Det ville fungert enda bedre!

For all del, IKKE kast ut radiatorene også før du har tenkt deg om noen runder og satt deg litt inn i alternativer og muligheter først.

Gamle radiatorer er kanskje ikke så veldig fancy, men fancoilene til luft/luft VP er ikke akkurat noe designeventyr det heller. Mer støy og luftsirkulasjon på toppen.

Radiatorene kan du bare stenge igjen (IKKE TØM DE FOR VANN!) og likevel ha varme på bad. Trenger som KjellG skrev kun en liten el-kassett.
Signatur
   #3
 678     Bergen     0
Brukes oljefyren også som varmtvannsbereder?
Signatur
   #4
 24,668     Akershus     0
Spørsmålet til Reodor er relevant, men her er det vel mest aktuelt å kaste ut selve kjelen for å spare plass?

Lar du den stå og holder den i orden, vil du med et lite aggregat for sirkpumpe etc kunne bruke den som reserve ved strømutfall.
Signatur
   #5
 678     Bergen     0
Tenkte at dersom TS holder oppvarmings og varmtvanns kost for seg selv samt leieboere ville nedbetalingstiden på en enkel  l/v vp være ganske kort. Koble ny vp opp mot kjelen og få grunnvarme på radiatorene. Suppleres med liten vvb for ettervarming. L/l pumpene brukes som supplement til radiatorene som ikke vil levere nok alene..
Signatur
   #6
 217     Asker     0
To stk luft/luft varmepumper er en god investering og kan gi mye rimelig varme fra mars til oktober. Fra desember ut februar vil de også gi varme, dog med lavere effekt og med dårligere virkningsgrad, dvs. økt tilskudd av strøm. De kompelletere meget godt et vannbårent anlegg basert på fornybare energikilder eller oljefyring.
Når du allerede har vannbåren varme, noe som mange investerer dyrt i, hvorfor kaste et slikt anlegg ut?
Og når du har oljefyr, hvorfor kaste denne ut? Enten kan du sette inn en pelletsbrenner i den eller skifte kjelen til kjel med kombinasjon pellets og sol, evt luft/vann+sol eller jordvarme/sol. Solvarme er gratis og pellets ligger under halve prisen av olje i Nord-Norge fordi den er unntatt MVA.

Det har vært en annen her på forumet som ble gitt råd av en konsulent (rørlegger) til å kaste ut det vannbårne systemet. Han fulgte rådet og jeg tror han slet med litt depresjon en tid etterpå. Hør med en enøk-konsulent om det er fornuftig å kaste ut et vannbårent anlegg til fordel for ren elektrisk oppvarming.
I utlandet er det helt vanlig med radiatorer i nye boliger. I Norge er det helt vanlig med radiatorer i nye næringsbygg.

Vær obs på at jeg jobber i pelletsbransjen, så mitt innlegg er kanskje preget av dette.
Signatur
   #7
 294     n-trøndelag     0
Har selv radiatorer og gulvvarme på bad og vaskerom i mitt hus fra 1970.
Jeg har også fyrkjel, og er selvfølgelig ikke så helt komfertabel med den biten :-\

Likevel vil jeg aldri i livet kaste ut vannbårent system i huset mitt, og erstatte det med luftpumper.
Det som er så fint med vannbårent system, er jo det at man har all verdens muligheter til å bytte varmekilden.
Luftvarmepumper er jo låst til strøm.

Min plan er å bytte ut oljebrenner med noe annet da det er rom for det.
Skal også bytte ut radiatorer med golvvarme.

Så ikke gjør noe forhastet!