183    7    1  

Surkling i radiatorer når man dusjer

 209     Eiksmarka     0
har en fyrkjele med spiral for tappevann som forsyner alle radiatorer og tappevann til huset mitt. Når det dusjes så surkler det i radiatorene akkurat som om det er luft i rørene. Det jeg ikke skjønner er hvorfor det surkler når det er en lukket krets til radiatorene og et eget rør ut av kjelen til tappevannet som jeg skjønner er koblet til et spiral rør inni selve berederen/kjelen. Noen som vet hvorfor det surkler? Etter en stund etter dusjing er surklingen borte. Mulig det er slik at spiralen (når den er tom) begynner å tappe fra selve beholdningen (som også forsyner radiatorene), men da snakker vi vel ikke om en lukket krets og hvordan (jeg kan jo stille hvor høyt trykk jeg vil ha på hele anlegget).

   #1
 24,685     Akershus     0
Kjelevannet og radiatorene er en lukket krets, adskilt fra varmt tappevann.

I radiatorkrretsen er det vanlig at det utskilles noe luft fra vannet. Med en mikrobobleutskiller vil denne lufta kanskje luftes ut. Uten en slik utskiller vil det kunne bli luftlommer øverst i rør og radiatorer. Det er noe overtrykk i radiatorkretsen, dvs luftlommene er presset sammen.

Du dusjer, da synker kjeletemperaturen litt. Da synker trykket i radiatorkretsen. Muligens så mye st innestengt luft begynner å påvirke funksjonen og du hører surkling.

Øk radiatortrykket til ca 1,5 bar og luft ved radiatorene. Ev øverst i systemet om det er noen luftekran her. Ettersjekk trykket. Kanskje kan du nå dusje i ro og fred. SmileSignatur
  (trådstarter)
   #2
 209     Eiksmarka     0
Hei, ja det stemmer, når det dusjes så synker trykket til 1 bar (har det røde maks merket på 2 bar). Nå en 20 minutter etter at det ble dusjet og trykket var på 1 bar er det nå oppe i 1,5 igjen. Men ingen luft kommer ut av raddisene når jeg forsøker å lufte ved 1,5 bar. Det hører med til historien at vi nå kjører på kun el-kolbe (6kw) og at det da surklerer mer og i flere radiatorene enn når vi kjører med oljeflammen på. Altså korrelerer surklingen med hvor hurtig vannet varmes opp igjen slik jeg kan resonnere dette: tregere oppvarming av vannet mer surkling.
   #3
 24,685     Akershus     0
Ca høyde fra manometer til øverste radiator?
Signatur
T1
   #5
 782     0
Trolig er ekspansjonskaret ditt defekt. KjellG kan sikkert beskrive hvordan du kan teste dette. Det er helt usannsynlig at trykket skal synke så mye bare du dusjer. Muligens er manometeret også defekt, eller i hvert fall viser helt feil.

Det er sannsynlig at du har luft i systemet som du ikke klarer å få ut. På noen radiatorer må du stenge ventilen før du prøver å lufte, hvis ikke kommer det bare vann. Ta evt. noen bilder av radiator, med detaljer av ventil og lufteventil, så kan du kanskje få noen mer spesifikke råd.
   #6
 6     1
Tenkte bare å si at det var ekspansjonskaret mitt som var defekt (fikk byttet det idag og nå er det svært liten trykk forskjell ved dusjing).
   #7
 24,685     Akershus     0
Bra du fikk orden på det. Ekspansjonskarfeil er en gjenganger.
Signatur