82    0    0  

Avslutning av dampsperre mot vinduer

 2     0
Hei! Skal til med å avslutte en overflatebehandling av soverom og dermed feste gerikter på vindu. Ser fra tidligere at det har vært benyttet dampsperre fra gips og over til utforing. Denne dampsperren har fått kjørt seg både nå og fra tidligere og har fått flere rifter i overgangen mellom gips og vindusforing.

Spørsmålet nå er hva som blir veien videre. Det er veldig trangt enkelte steder der det er rifter og det er mye malingsrester på dampsperren, så det vil ikke gi et godt resultat ved å prøve å feste dampsperre-tape mellom dampsperre og vindusforing? Jeg har sett noen videoer på youtube der man tar dampsperre-tape rett fra gipsplate og over til vindusforing. Er dette er bedre alternativ i og med at det er skader på eksisterende dampsperre mellom gips og foring, eller burde jeg prøve å reparere riftene på dampsperren?

Hvordan skulle dette eventuelt vært utført? Ville det hatt noen hensikt i å prøve å feste den skadede dampsperren inntil siden på vindusforing med tape og deretter ha dampsperre-tape over fra gipsplate og til vindusforing, eller vil det virke mot sin hensikt ved å fange kondens imellom? Burde dampsperren vært brettet inn i vinduet, eller burde den skjæres vekk dersom det nå burde settes en teip fra gips og over til utforing?
Avslutning av dampsperre mot vinduer - 20221204_141533.jpg - Keiez
Avslutning av dampsperre mot vinduer - 20221204_141551.jpg - Keiez
Avslutning av dampsperre mot vinduer - 20221204_141629.jpg - Keiez


Setter pris på alle tips!
Mvh Kenneth