121    8    4  

Avtrekk eldre baderom

 3     0
Skal skifte ut eldre avtrekk i tak på baderom i andreetasje. Avtrekket er ei metalluke med fjær i enden av et rør med pipe på taket. Dimensjon innvendig på kanal er 14x9 cm (15x10). Har planer om å sette inn et rundt, regulerbart avtrekk eventuelt ei avtrekksvifte. Problemet er å få nye deler til å passe gammel ventilåpning og kanal! Noen som har gode forslag til hvordan dette kan løses best mulig? :) Var på Maxbo i dag uten at de kunne hjelpe meg. 
Avtrekk eldre baderom - image.jpg - Rookie91

  (trådstarter)
   #2
 3     0
Finnes det ikke dekkplate med litt mindre hull ?

Det er dekkplater å få kjøpt, men hvordan fester en da ny ventil? Ventilene har som regel tre føtter som skal festes innvendig i kanal, men dette går jo ikke her (rektangulært)..?

HSt
   #3
 16 453     Sørum     1
Flexit baderomsvifte (mener det var det jeg installerte der jeg bodde før) er firkantet med skruefeste i hjørner, skru i dekkrammen ?
   #4
 5 108     Tromsø     1
Hvis du kjøper fuktstyrt med tilhørende dekkplate, er plata og vifta laget for å festes i hverandre, og løser nettopp dette problemet.
Signatur
   #5
 1 061     Sørlandet     1
Flexit baderomsvifte (mener det var det jeg installerte der jeg bodde før) er firkantet med skruefeste i hjørner, skru i dekkrammen ?


Skrues i hjørnene ja. Er 16x13,5cm så spørs om den dekker hele hullet. At det ikke blir helt tett imellom vifta og kanalen innvendig betyr nok ikke så mye, man ønsker vel litt grunnavtrekk på bad uansett?

https://megaflis.no/flexit-baderomsvifte-125f-th-timer-fukt.html?gclid=EAIaIQobChMIiLbN96HT2AIVxsqyCh3xQgBREAQYASABEgKw3vD_BwE
  (trådstarter)
   #6
 3     0
Takk for alle svar!! Slik ble det seende ut. Hva anbefaler dere å gjøre for tetting? Trenger også en slags maling å ha på treverket, da den gamle kuttflaten ikke er behandlet. Hva anbefaler dere å bruke her? Smile
Avtrekk eldre baderom - image.jpg - Rookie91
   #7
 5 108     Tromsø     1
Du syntes ikke dekkplate var et godt råd?
http://www.flexit.no/produkter/baderomsvifte_og_varmeflytter/tilbehor_baderomsvifter/dekkplate/dekkplate_200x200_o100/

Hvis ikke, så ville jeg tatt ut vifta og bygd opp med litt Hey'di Lett Repp på de kantene der hullet er for stort, slipt over med sandpapir og malt hele taket.
Signatur

   #8
 465     0
Kan jo altids skjære til en plate og male den også som alternativ til den dekkplaten. mener å huske att man må ha ø125mm av den typen vifter vist de skal monteres i tak? men det er gjerne de du har?