183    15    0  

Bærende konstruksjon?

 24     0
Hei!
Pusser opp kjeller og ønsker å rive noen vegger fo å skape et større rom, i den forbindelse lurer jeg på om noen av veggene mellom vedbod,  rulle og tørkerom og diverse rommet er bærende konstruksjon? 

Se vedlagt pdf for plantegning

Setter stor pris på alle tilbakemeldinger :) 
Bærende konstruksjon? - Screenshot_20201011-212425_Dropbox.jpg - Pussebolig

   #4
 3 781     akershus     0
Med alle forbehold. Mellom diverse og rulle/tørkerom burde det ikke være noe problem, men spesielt første meteren ut fra pipa i veggen mellom rulle/tørkerom og vedbod, ville jeg nok tatt det litt rolig, spesielt hvis dette er en murvegg. Ser ut til å skulle bære brannmur i etasjene over og et eller annet sted vil jeg tro bæringen er forankret nedover. Er det derimot en trevegg, er kanskje brannmur fundamentert på annen måte i første etasje? Ser vel forøvrig ut til at resten av veggen også kan ha noe bæring? Vanskelig å se ut ifra tegning, men veggen mellom vskerom og matbod ser også ganske tykke og bærende ut, så kanskje hele veggen i dette krysset er bærende.
  (trådstarter)
   #5
 24     0
Takk for svar, er det noen som muligens har andre tanker rundt dette?

Håndtverker har rivd denne veggen og huset står ennå, men er bekymret for at den kan komme ettervirkninger av dette.
Tror håndtverker har vært litt kjapp på avtrekkeren, jeg ønsker jo først og fremt at mitt hjem skal være trygt.
Må innrømme at det har blitt flere søvnløse netter etter at dette ble gjort, håper noen kan hjelpe med å avklare dette så man får tilbake nattesøvnen.

  (trådstarter)
   #9
 24     0
Taket i kjelleren er betong, se vedlagt bilde med både hvor vegg var og hva som var i veggen.
Bærende konstruksjon? - 20201012_172942.jpg - Pussebolig
   #10
 3 781     akershus     0
Ok. Her bør du nok få inn folk som har ekspertise på betongdekker. Hadde ikke de som utførte jobben noe form for beregningsgrunnlag før de rev veggene? Er det et firma med ansvarsrett?