35,159    94    1  

Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen

 925     0
Igår fikk jeg tilslag på budet på en liten toroms leilighet Bergen Vest, og til helgen skal vi så smått sette igang oppussingen. HELE kåken skal pusses opp, alt skal skiftes og ordnes, bortsett fra rørsystemet på badet.

Har planlagt å endelig kunne virkelig gjennomføre mitt svart/hvitt-prosjekt som jeg startet på da jeg hadde samboer og enebolig, men som aldri ble helt gjennomført av økonomiske grunner osv.

Alle veggene, bortsett fra en vegg på soverommet, blir hvite. Ikke noe 0502, men kritthvite. Den ene veggen på soverommet blir tapet, Dream Midsummer, matt sort med shiny sort mønster.

Kjøkkenet blir Applåd hvit med Applåd svarte dekksider, lyslister, sokler og foringer, håndtak Metrik sort og svart benkeplate + sorte hvitevarer. Veggen man ser til høyre på kjøkkenet, skal rives og kjøkkenet bygges i en U-med en liten bar på enden inn mot stuen.

Badet blir Black galaxy Granitt fra nettflis.no. Kommer til å bruke de samme sorte flisene i kjøkkenutgave mellom benk og veggskap på kjøkkenet. På badet blir det også en glassvegg som dusjnisje..Ulempen her er at det er trangt mellom dusjen og toalettet.

Når det gjelder gulv har jeg vært veldig usikker, vurdert mørkt gulv i stuen og sorte skifer/flis i gangen. Har nå bestemt meg for å kjøre samme gulv i hele kåken utenom badet, fordi leiligheten har mange åpne dører og er bare 50kvm. Det ser ut til å bli Merbau skipsgulv (laminat riktignok).

Leiligheten er ikke gjort noe med innvendig siden den ble bygget, det eneste som er gjort er tingene borettslaget har styrt med, dermed byttet vinduer og inngang+terassedør. Skal ha to nye dører, i glatt hvit med matt stål håndtak, da dørene som er der idag er skyvedører mellom gang og stue + stue og soverom. Det er inngang fra gang til bad og fra bad til soverom, disse dørene beholder jeg, men maler hvite og bytter håndtak.

Alle møbler blir selvfølgelig i svart/hvitt. Blir gøy å sette igang!!

utvalgte bilder:

- Flisløsning bad
- Merbau skipsgulv

Og leiligheten slik den ser ut idag *grøss*.

DETTE BLIR MORO, DERE!!
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - black galaxy granitt.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - merbau.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_-2096894951.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_-2088183169.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_-2066555518.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_-1618879029.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_-1220945417.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_-579279854.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_1327817908.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_1298130975.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_1064958171.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_752413896.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_461364930.jpg - Benedictee
Benedictee - Totaloppussing to-roms, Bergen - 72_1762268.jpg - Benedictee
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 925     0
Satser forøvrig på å være ferdig innen 5 august da min far elektrikeren og min onkel bruktbilselgeren (haha) drar til hellas :O benkeplaten til kjøkkenet kan hende kommer litt senere, men det er detaljer..oppdaterer denne tråden etterhvert og tar gjerne imot tips og råd underveis Smile
Signatur
   #2
 49     0
Hvis du har tenkt å pusse opp hele leilighet den på før 5. August så trur jeg du er litt for optimistisk. Da trur jeg du iallefall må ha noen gode venner som vil ofre ferien sin.
  (trådstarter)
   #3
 925     0
Det ordner vi, leiligheten ligger 80 sekunder fra blokken mine foreldre og onkel bor i..3 uker ferie, hardt arbeid..ordner seg Smile
Signatur
   #4
 1,943     0
Hey.. er nesten så vi er naboar nå da Smile Veldig ok å bu "her ute".

Råd skal eg ikkje gi deg, for svart-kvitt er ikkje min greie og ikkje mitt valg. Der trur eg du gjer betre råd til deg sjøl enn eg kunne ha gjort. Men leiligheten ser jo bra ut; stova kan likne litt på vår med vindu over eine heile kortveggen. Håpar de vil trives Smile
  (trådstarter)
   #5
 925     0
Jaså, er du ikke fra stavanger..sandnes?? Leste litt i byggebloggen din..
Signatur
   #6
 1,943     0
Nei, men har budd der ein gong, i fire år, men det er fleire år sidan nå.

De kunne jo kjøpt vår leilighet i staden  ;D Vi flyttar jo om nokre få veker til der vi skal bygge.

Elles syns eg du er optimist som håpar på å bli ferdig med oppussing på så kort tid altså.. men dersom dei har gjort det før så går det kanskje fortare unna... Smile
  (trådstarter)
   #7
 925     0
Jada, begge er veldig handy og alt er jo planlagt på forhånd. Dessuten er leiligheten liten, så det er litt begrenset hvor lang tid ting kan ta. Vi kommer nok ikke til å ha 9-4 skift på denne kåken, men å male, sparkle og legge gulv går kjapt. Tapetsere en vegg og montere to dører bør gå bra. Det er badet som kan ta litt tid, og ikea kjøkken..helloooooo Smile Det er som nevnt benkeplaten jeg er redd for at ikke kommer innen disse menneskene reiser...de får ferie i hellas to uker etter slitsom oppussing--misunnelig.
Signatur

e18
   #8
 571     Rogaland     0
Lyver bildene eller er skyvedørene ekstra brede? Jeg ville ihvertfall ikke byttet dem ut, ihvertfall ikke om de er så brede som de ser ut. De var jo kanon. Jeg får snart min 115x235 skyvedør - venter i spenning
  (trådstarter)
   #9
 925     0
Dørene er ganske brede, men døråpningen er bare 80 cm. jeg synes de er fryktelige og passer ikke inn i stilen jeg skal ha.

Bestilte benkeplate idag..iiik, no way back now Smile Nå skulle jeg bare blitt 100% enig med megselv om kjøkkenfrontene...
Signatur
bex
   #10
 4,293     Østlandet     0

Dørene er ganske brede, men døråpningen er bare 80 cm. jeg synes de er fryktelige og passer ikke inn i stilen jeg skal ha.

Bestilte benkeplate idag..iiik, no way back now Smile Nå skulle jeg bare blitt 100% enig med megselv om kjøkkenfrontene...


du har vell passende rabatter på kjøkkenet også
Signatur