36    0    0  

Bruksendring kjeller til boareal

 1     0
Heisann! Håper det kanskje er noen her inne som kan hjelpe, for jeg blir ikke helt klok på alle disse reglene og unntakene. Vi har kjøpt hus fra 1954, og har lyst å øke verdi ved å blant annet gjøre kjeller til boareal. Vegg på høyre side av plantegning er under bakkenivå.Bruksendring kjeller til boareal  - Screenshot_20200725_025834.png - LiSaAn
Vi tenker et vaskerom i rom 1, lite verksted i rom 2, og generelt oppholdsrom i rom 3. Rom 2 og 3 har henholdsvis 1 og 2 nye pvc-vindu som er akkurat godkjent for rømningsvindu, dog litt høyt over bakkenivå så vi tenker å montere benker. Rom 3 har i tillegg et mindre vindu. Rom 1 (som er ca 3*3m) har to mindre vindu som ikke oppfyller krav til rømningsvindu. 
Bruksendring kjeller til boareal  - Screenshot_20200725_030416_no.finn.android.png - LiSaAn

Så nå lurer vi jo mest på hva vi må ta hensyn til med tanke på lys og rømningsveier. Er det krav til godkjent rømningsvindu på vaskerommet, eller holder det at det er vindu i naborom, kjellerdør ut i det fri, og trapp til hovedetasje? Og hva er krav til lys i slike rom? Slik jeg forstår så går vaskerom under Hoveddel, men ikke Rom for varig opphold, og da kan jeg slippe unna med disse to vinduene? 

Ang ventilering: rom 3 har ventil ut i det fri midt på lengste vegg, alle andre rom belager seg på vinduene. Er det godkjent? Vil nok uansett få ordet noe saklig lufting på vaskerom siden det skal være vaskemaskin og tørketrommel der, men greit å vite. 

Ang de to bodene i gangen: de er egentlig bare bestående av noen planker som en tidligere eier har spikret opp en gang i tiden for å dele rommet litt tror jeg. Kunne disse vært lurt å rive for å få mest mulig p-rom? Antar de ikke kommer med slik de står nå. 

Og bare for å nevne det så er altså planen å mesile opp gulv, legge varmekabler, støpe nytt gulv, isolere og kle vegger og legge tak. Litt sånn "bare minimum" for å få godkjent bruksendring før evt refinansiering.

På forhånd takk for hjelp :-)