403    5    2  

Bytte dørterskel til høyere gulv

 7     0
Jeg har lagt nytt gulv som har endt opp med å være litt høyere enn parketten som lå der før. Jeg trenger derfor å bytte dørterskel(noe jeg egentlig ville gjøre uansett siden den er gammel). Må jeg ta bort gammel dørterskel eller er det mulig å legge ny terskel "over" den gamle? 
Noen som har gjort det før og har noen tips og triks på hva som bør gjøres?
Bytte dørterskel til høyere gulv - IMG_20171011_183946.jpg - Sflog
Bytte dørterskel til høyere gulv - IMG_20171011_184021.jpg - Sflog
Bytte dørterskel til høyere gulv - IMG_20171011_184009.jpg - Sflog

   #1
 398     Stavanger     0
For å si det enkelt: har du en dør der så gir jo den noen naturlige begrensninger på høyde!

Om du ikke har dør, så kan du lage den terskelen du selv ønsker!

Lag gjerne en i samme nivå som eksisterende, og du kan kanskje benytte et parkettgulvbord av samme type som gulvet, som du legger på tvers av eksisterende (legg med en liten avstand på noen millimeter mellom terskel og gulv som du da fuger med en akrylfugemasse i samme farge). Om en har lik parkett i begge rom faller dette gjerne i smak hos noen.
   #2
 1 156     Norge     1
Viss det er litt å gå på over døren så går det greitt å heve karmen. Riv listene rundt døra og sjå om der er mellomrom over karmen.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 7     0
Takk for svar! Ja, det er en dør der, men den har faktisk en relativt stor gleppe(1-2cm), så er plass til å ha terksel som er høyere. Gulvet på begge sider er ca like høye. Kanskje 1-2mm forskjell.
Jeg tenkte egentlig på muligheten om å bare sag/skjære gammel list slik at den er flat på høyde med nytt gulv ca, for å deretter legge en ny "løs" mellomliggende liste på toppen av denne. Er dette noe som er godt mulig?

Hvis jeg skulle lagd egen list med parkettgulvbord, hvordan skulle jeg få tak i passende lister? Eller bruker du da ikke lister?
   #4
 5 108     Tromsø     1
Hvis døra og karmen følger dagens standard mål kan du kjøpe en fiks ferdig mellomliggende terskel og legge oppå den gamle (eller eventuelt skjære vekk (deler av) den gamle) terskelen før du legger i den nye hvis det blir for høyt. Om det blir for høyt er det også en mulighet å ta løs døra og legge den på et bord eller et par bukker og sage av litt nederst på døra.
Feielister i eik som gir pene overganger mellom terskel og gulv får du ferdig i 10, 15, 20, 30 og 40 mm høyde. (Lengden kapper du etter bredden på dør/karm.)
Signatur
   #5
 1 156     Norge     0
Ser ut som gammel dør. Då må du nok skifte heile karmen samt dørblad mest sannsynleg. Viss ikkje, ta ut dør og karm og legg ønsket økning under. Deretter sett innatt døra og kjøp eikelist i ønskelig høgde evnt. Kløyv denne.
Signatur