(trådstarter)
   #11
 8 024     Bærum     0
Oj oj.....Trodde vvskupp var kurrant å bestille fra...Nå ser det ut for at jeg får bedre tid en antatt - for gulvet virker å bli et stort prosjekt. Men dette virker ikke lovende i forhold til alle rørdelene jeg har bestilt... Sad :(

Angående sokkelflis har jeg bestemt meg for hvordan jeg skal gjøre akkurat dét:

Jeg legger 15mm rupanel på øverste del av veggen og en "stripe" med 10cm wedi/tetti (12mm) nederst. Smører membran i overgang gulv og opp over wedistripa og litt opp på rupanelet også. Så limer jeg sokkelflis på wedi/tetti-stripa.
Sokkelprofilen skrur jeg i rupanelet så underkant sokkelprofil ligger bittelitt over der hvor sokkelflisen avsluttes. Fuger mellom.

  (trådstarter)
   #12
 8 024     Bærum     0
Merker jeg blir frustrert når jeg ikke lenger har kontroll på akkurat hva jeg skal gjøre, og utrolig mye tid går bort i bare grubling. Mens jeg dreiv og grubla tok jeg en nærmere kikk på sluket. Ser ut som det er ca 8cm påstøp over slukets høyde. Ingen forhøyningsringer eller noe på 80-tallet, så bare påstøpen som er glattet ned mot slukhullet. Jeg trodde at sluket var lekk, men en nærmere inspeksjon viser at det er det ikke.

Det virker å være av plast, og avløpsrøret det er koblet til er også av plast. Dermed kan dette muligens bare bli liggende...
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - IMG_0126.jpg - cozmo
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - IMG_0128.jpg - cozmo
   #13
 343     N     0
Får håpe du er heldigere enn meg,  jeg hadde lest mye positivt om vvskupp før jeg bestilte så jeg må si jeg ble litt overrasket.

Skjønner så veldig godt hva du mener med at du blir frustrert når du ikke har helt klart for deg hva du skal gjøre, jeg har det på akkurat samme måten  ;D  Når jeg er på det stadiet så blir kjerringa oppgitt over meg, sur og gretten med ufattelig dårlig fremdrift pga. bare grubling ;D ;D Høres ut som du har kommet fram til en god løsning med sokkelflisa. Det er omtrent noe sånn jeg havner tilbake på hver gang også.
Så en som anbefalte 18mm rupanel på øvre del av vegg og 15mm rupanel nederst, men dette var ved bruk av banemembran da.
  (trådstarter)
   #14
 8 024     Bærum     0
Takk for sympati Hiddenfacility, det hjelper faktisk på selvtilliten å høre at det ikke bare er jeg som blir stående fast å gruble og mister fremdrift.

Leste det med 15 og 18mm rupanel - som du påpeker var dette for at ikke fiboplaten skulle legge seg utenpå en 3mm tykk membran nederst - slik at plata fikk litt buling.

Jeg har vel mer eller mindre bestemt meg for å pigge opp gulvet nå. Er noe dritt med bad i kjeller når jeg ikke vet hvordan sålen på denne delen av huset er konstruert...Er det plast? Er det isolasjon? ....Aner ikke  :-[
  (trådstarter)
   #15
 8 024     Bærum     1
Gjorde litt testpigging med den lille Bosch Blå i dag bare for å se litt hvordan det så ut rundt sluket osv.

Fant ut at oppigget masse bare er hodebry. Ikke trenger vi noen slik fyllmasse på tomta, og det er ikke bare å lempe det på hengern i løs vekt heller. Så da må jeg sikkert sette prosjektet på vent til jeg får bestilt en container utenfor huset... :(

cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - Jøtul sluk - støpejern selvsagt.jpg - cozmo
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - Sluk fra 1982.jpg - cozmo
  (trådstarter)
   #16
 8 024     Bærum     0
Nytt leketøy kom i hus i dag! Biltema sin meiselhammer DH 1700. (http://biltema.no/no/Verktoy/Elverktoy/Borhammer/Meiselhammer-DH-1700-17385/ )

Hadde tenkt å leie en meiselhammer for å pigge opp badegulvet, men så snubla jeg over denne Biltema hammeren. Ettersom jeg vet at jeg skal pigge opp 3 andre mindre gulv i løpet av noen år fant jeg ut jeg likegjerne kunne kjøpe meg en maskin. Den lokale sjappa skulle ha rundt 600 pr dag for å leie tilsvarende maskin. 4 runder og 'tema-maskinen er inntjent. Pluss at en slipper stresset med å måtte levere maskinen tilbake...Pleier jo å dukke opp uforutsette ting i amatør-prosjekter :D

I går brukte jeg over en  time på å pigge rundt sluket med min Bosch blå 2-26.

I dag pigget jeg basicly opp hele gulvet på samme tiden med biltema hammeren!!  ;D

Da jeg kom hjem og åpnet kofferten, som er en rullekoffert (!) pga størrelse og vekt oppdaget jeg at det fulgte med både pigg og meisel også - positiv overaskelse - jeg hadde nemlig kjøpt pigg løst. Neppe noe problem å få den returnert.

For en som ikke har jobbet så mye med verktøy over 5kg var maskinen rett og slett et "beist"  Wink Har ikke noe sammeligningsgrunnlag, men jeg synes også maskinen fremstod i god kvalitet. Magnesiumhus og ellers solid konstruert er mitt inntrykk.

Etter raskt å ha lest gjennom blekka som følger med for å konstatere at det bare stod det vanlige om verneutstyr, at du ikke skal pigge deg selv i foten osv, var det på tide å skride til verket.

Wow! Maskinen dundra løs med en slik kraft at hele gulvet gynga der jeg stod. Digg  ;D 10cm med armert støp var som smør for dette beistet, dundra seg rett gjennom med bare å la maskinens vekt gjøre jobben. 

Vet ikke om det gjelder for sånne maskiner generelt, men det virket som slageffekten var best rett etter at man gikk av "gassen" - så teknikken var å "gasse" i sykler, da brakk den av store biter av gangen.

Ellers er støttehåndtaket justerbart slik at det kan dreies for å få passende stilling avhengig av om en arbeider inntil en vegg osv.

Etter en liten times pigging var hele gulvet tatt, og gleden over å ha et rimelig verktøy som gjorde jobben over forventning desto større.

Synd at det gjenstår noe kjedelig...Å frakte alle klumpene ut  8)
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - nytt leketøy-legg merke til rullekoffert.jpg - cozmo
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - ganske stor.jpg - cozmo
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - foelger med pigg og meisel og ekstra kullborster.jpg - cozmo
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - ferdig pigget...gikk lekende lett.jpg - cozmo
cozmo lager bad til hybelleilighet i kjeller. - eksamen bestaatt for tema-hammer.jpg - cozmo
   #17
 21 487     Enebolig     0
Den besto testen skjønner jeg  Smile Kjekt når man ikke treger den ofte, og 5 års reklamasjon  :P

Er det SDS Max chuck på den?

   #18
 22 346     Akershus     0
Da er det bare å ta den med til DNB i Sandvika og ordne finasieringen av den ;D