285    4    0  

Da har jeg kjøpt meg et 80 talls hus 😱

 8     Troms     0
Heisann 👋

Da har jeg altså kjøpt hus til meg og mine to ungdommer, det er i ok stand men trenger litt kjærlighet 🥰
Siden jeg er en singel mor uten et pengetre i hagen må jeg gjøre alt selv og billigst mulig 😂

Jeg trenger derfor råd og inspirasjon og helt sikkert steg for steg forklaringer 🙈

Jeg har et bad som må ha nytt dusjkabinett, men sånn egentlig så bør badet renoveres. Overflatene ser bra ut, men det er ikke tett bak nåværende kabinett og må minimalisere vannsøl. Liker ikke tanken på å sette inn et nytt kabinett når jeg vet at det ikke er bra bakom det. 
Har bygd hus tidligere og er kjent med at bad ikke bør gjøres selv, men her er valget at det blir fukt og råte eller oppgradere selv. 
Tenkte fliser på gulv og plater på vegg. 
Noen tanker og tips, hvordan regner jeg ut hva dette kommer til å koste meg sånn ca? Billigst mulig 😉


I kjelleren så er det et vaskerom med murvegger og vedsiden av er det et stort rom der skyllekaret står, men dette er ikke et våtrom. Jeg ønsker å oppgradere disse to rommene til å bli våtrom, eve tåle litt mer enn vanlige rom. Jeg ønsker å bruke dette til å vaske hund, I badekar til hund.. Øverst på lista står selvfølgelig egen dusj og bad nisje, men det koster nok mer enn jeg har råd til nå. 

Jeg har en uninnredet yttergang i tilknytning til garasje, kun mur tror jeg. Hvordan innrede denne? Tenker da på isolasjon, plast/fuktsperre osv. 

Soverommene og en gang i overetasjen har knevegger, på 2 av soverommene er kne eggene lukket med en luke inn. Etter det jeg husker går dette rett inn på isolasjonen og konstruksjonen. 
På det andre soverommet er det en ødelagt og ubrukelig garderobe og i gangen er kneveggen lukket og plateslått igjen. 
Jeg kunne tenke meg å utnytte arealet på soverommene til å lage garderobeløsning/oppbevaring siden rommene er ganske små. Er dette mulig og hvordan går jeg frem? 

Dukker sikkert opp enda flere spørsmål underveis, håper på gode råd og løsninger 🙏😍🙏
Slenger ved noen bilder så dere får sehva det er snakk om 😊

Da har jeg kjøpt meg et 80 talls hus 😱 - 070_2012612583 (1).jpg - Elisabethlu
Signatur

  (trådstarter)
   #1
 8     Troms     0
Rom vedsiden av vaskerommet, skyllekaret er plassert her. Ønsker å gjøre dette om til et våtrom.
Da har jeg kjøpt meg et 80 talls hus 😱 - 070_801308245 (1).jpg - Elisabethlu
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 8     Troms     0
Knevegg på soverom
Da har jeg kjøpt meg et 80 talls hus 😱 - 070_1487170623 (1).jpg - Elisabethlu
Signatur
   #3
 7     0
Hei

Ser du har fått lite svar her, men det er vel kanskje fordi det er spørsmål som ikke er helt enkle å svare på.

Badet:
Bad er ikke billig og du har her et bad som har god bruksverdi med nytt kabinett.
Når du sier det ikke er tett/bra bak dusjkabinettet, så regner jeg med det er vanntilførselen som er problemet. Vanligvis har et kabinett tilkoblingsslanger som kan byttes ut. Avløpet går vel rett i sluket.
Her ser jeg for meg at det er uproblematisk og bytte til et nytt kabinett. Ut fra bildet er dette en type kabinett som ikke er kjent for superkvalitet. Jeg har god erfaring med Porsgrund Showerama og INR Bric.
Badet ut fra bildet ellers ser jo greit ut. Ville vel skiftet badreromsinnredning og malt alle lister på nytt.
Det meste av dette kan du enkelt klare selv, men vil anbefale bistand av rørlegger. Regner med du får gjort mye og skaffet et godt kabinett for totalt 20000kr.

Hvis du skal begi deg ut på en omfattende oppussing av badet så må du ta alt og da blir det fort en helt annen prisklasse. Da blir det en totalrenovering og man kan anta minimum 150000.
- Gulv. Varmekabler, støp, flislegging (Bør settes bort)
- Vegger. Flis/Baderomsplater. Baderomsplater kan man gjøre selv. Flis ville jeg ikke gjort hvis man ikke er litt erfaren.
- Tak. Muligens kan det droppes, men ikke store kostnaden hvis alt skal tas.
- God ventilasjon er viktig.

I tillegg til dette kommer da nytt røropplegg og strøm som man ikke bør røre selv.

Alt koker ned til hvor mye du ønsker å bruke. Et bad er ikke et enkelt prosjekt hvis man skal starte med lite erfaring og gjøre alt. River man hele badet bør man gjøre alt skikkelig med nye rør og elektrisk og det er dumt å ta noen snarveier.

Jeg anbefaler at du tar og fikser det som er kritisk. Få en rørlegger eller en kyndig til å se bak kabinettet og evt bytt dette til et nytt. Skift baderomsinnredning. Det kan gi deg et bad du kan bruke i mange år.

Vaskerommet

Skal du gjøre dette om til et fullstendig bad så gjelder mye av det jeg nevnte over og rommet må bygges opp på nytt.
- Murvegger lektes ut og isoleres. (Rom under terreng krever litt kjennskap til hvordan dette er fuktsikret)
- Baderomsplater på vegg
- Gulv. Her er det vinyl ser det ut som. Du kan velge å legge ny vinyl. Mye fint belegg for våtrom i dag. Evt må det støpes ny varmekabel og flislegges/vinyl. Dette kan medføre at gulvet må/bør pigges opp.
- Tak
- Elektrisk og rør.
- Ventilasjonsvifte.

Anbefaler at du får lagt ny vinyl og evt baderomsplater på vegg. Du kan velge å bruke veggene som de er, da det vil være mulig å oppgradere dette senere. Du kan da også legge rør på vegg og slippe en del kostnader.
Jeg vet ikke størrelsen på rommet, men regner med at i kostnad kan dette være fra 10000-100000 alt avhengig av hvor omfattende det blir.

Soverom

her vil du kunne gjøre mer selv. Ville fjernet gamle garderober og evt bygd inn en skyvedørsgarderobe. Litt vanskelig å vurdere ut fra det ene bildet. Kneveggen er jeg usikker på om burde fjernes. Fjernes den så må du også tenke på gulv og tak.


som du skjønner det vanskelig og svare enkelt på så store spørsmål. Jeg vet heller ikke hvor mye erfaring med dette du har fra tidligere.   #4
 103     0
Kan spare mye på å kjøpe materiale, byggevarer og innredning fra Finn og Facebook. Sett opp autosøk på alt av byggevarer/verktøy/utstyr på finn, kjøp/salg-grupper på facebook som passer til formålet, og slå til når det kommer gode tilbud.

Hjelper med god lagringsplass og en plan for hva man trenger Smile