96    3    0  

Dampsperre mellom 50mm islolasjon i tak?

 8     Drammen     0
Jeg lekter ned og etterisolerer taket i en stue på 25kvm, hvor takkonstruksjonen i dag består av bjelkelag på 3”x8” fylt med knusktørr leire (ref. arbeidsbeskrivelsen fra 1936), som skiller 1. etasje fra loftet/luftsjikte.

Jeg har allerede lektet ned med 48x48 og lagt 50mm glava, deretter dampsperre før jeg krysslektet på nytt med 48x48 for å gjøre plass til ytterligere 50mm glava og kasser til downlights. Skal kles igjen med gipsplater.

Spørsmålet er om jeg kan la dampsperren ligge når det ikke er mer isolasjon i ytterste lag enn 50mm glava, pluss leiren som allerede ligger mellom bjelkelaget, eller om jeg rett og slett bare bør fjerne den? 

Stuen varmes opp med luft/luft varmepumpe dersom det skulle være relevant.

   #1
 2 929     Akershus     0
Spørsmålet er hvor kondenspunktet ligger, kjenner ikke leire i den sammenhengen. Men siden det er 7" med leire og så 50mm glava, ville jeg helt klart plastet, da fuktsperren med god margin ligger på varm side av konstruksjonen. Jeg vet ikke alle er enige i denne påstanden, men min erfaring er at i denne sammenhengen ville jeg gjort det.

Uansett hvor kondenseringspunktet ligger i leira, ønsker man å hindre fukt i å trenge opp i konstruksjonen, derfor plast!

.Thag
Signatur
HSt
   #2
 24 898     Lillestrøm kommune     0
Er det 7 leire så er det jo mange tonn i taket så det er nok luft med det normale 2-3-4cm leire i bunn.

Det ble blåst inn isolasjon via loftsgulv der vi bodde i Trondheim. Med plast under bør ikke leira drysse ned gjennom taket.
  (trådstarter)
   #3
 8     Drammen     0
Takk for raske svar, da kjører jeg på som planlagt med dampsperren mellom de to lagene med isolasjon. (Y)