(trådstarter)
   #12
 1 617     Trondheim     0
I saunaen kles veggene og tak med SPU(Kingspan) Sauna-satu- isolasjon som er godkjent og lagd for denne typen konstruksjon. Festet med plugger i vegg, limt med skum i skjøter og tapeat med alutape over skjøtene og pluggene. Det skjæres hull for spikerslag som da festes direkte i betong(eller stendere). Platene er 30mm tykke, spikerslag 2x4 altså ca50mm tykk. På platene festes det spikerlekt (20 mm)for panel, lektene festet jeg med ekspresspiker og eller lange plugger gjennom lekt og plate slik at lekt er festet i fast materiale bak platene og platene blir klemt fast i tillegg til opprinnelig feste med plugger.
Alt av vegger og tak var skeivt i alle rettniner så tilpassing av lekttykkelse var nødvenndig for at panel skulle sitte rett.DrSakke bygger sauna i kjelleren -  - DrSakkeDrSakke bygger sauna i kjelleren -  - DrSakkeDrSakke bygger sauna i kjelleren -  - DrSakkeDrSakke bygger sauna i kjelleren -  - DrSakke
  (trådstarter)
   #14
 1 617     Trondheim     0
Bildene er ikke helt kronologiske, arbeidrekkefølgen har vært 1) plating av vegger 2) støping av gulv 3) membran- brukt diff åpen betongbasert membran fra mira, smøremembran m. SlukMansjett i dushj og rundt sluk samt overgang vegg/gulv i badstu er nederste 15 cm av alubelegg fjernet og det er lagt membran og mansjetter i overgang gulv og vegg og der aluminiumsbelegg er tatt bort. 4) Denne sokkel og gulv flislagt (også baderom i sin helhet) 5) lekting tak og vegger 6) panel.

Jeg har lagt samme SPU isolasjon(damptett) i taket på badet og fuget tett mot tettiplatene i vegg. Erfaringsmessig er det mye damp og kondens på badet når badstua brukes slik at det er viktig at taket også på badet er damptett. Det er to yttervegger der bunnsvill til 1:e etg ligger på murkronen- vil ikke ha fuktbelasting her...

Spiklekt i badtaket og panel
   #17
 2 948     Vestlandet     0
Dette ser heilt sjefs ut.
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 1 617     Trondheim     0
Takk!
Tråden ble veldig bildetung. Mulig det er vanskelig å orientere seg i kaoset for en som ikke har vært å sett det. Planløsningen er som følger:
Inngang til bad der hvit flis møter grått, direkte etter på venstre side av døren etter at man kommet inn er dusjnisjen med dobbelt dusj. bak nisjeveggen i hjørnet et vindu. flislagt døråpning til badstu. Nisjen med hvite fliser er tenkt å huse vaskemaskin og tørketrommel samt skap for vaskemidler etc.
Har dog begynt å helle mot å plassere vaskemaskin/trommel på utsiden av badet(har flislagt gulv og sluk der og) og heller ha en krok for å ha speil, knagger  for klær etc. i denne nisjen på badet.

Mye av "grunnarbeid" er gjort selv, isolert, trekking av strøm og vannrør samt bygging av nisjevegger i tetti. Støpte også gulv i lag med en kompis og lagde fall direkte i betong-dette ble faktisk veldig bra uten behov for avretting før flislegging, det er ca 7-8cm støp med gulvvarmerør i støpen, et lite område rett ved inngangen til badstu har en sløyfe rør slik at gulvet ikke er helt kaldt innenfor døren og når det er full fyr i ovnen så er ikke gulvet for varmt(vannet i rørene kjøler faktisk gulv/transporterer bort varme).
Flislegging satte jeg bort, var en meget flink flislegger - det er ikke avvik på fuger noen plass, meget fornøyd.
Tak på badet samt badstun panelleres med panel av "giant red cedar" en type thuja. høyt harpiksinnhold-trenger ikke å behandles med noe samt er kvistfri. Trearbeid ellers gjøres selv men benkene er spesialbestilt fra Finland med mål (www.lapinlaude.fi) ovnen er en IKI vedfyrt ovn med 200kg stein(www.ikisauna.net)
MVH
Sakke  
  (trådstarter)
   #20
 1 617     Trondheim     0
Måtte begynne panel i midten for å få riktig fordeling med tanke på alle mellomvegger og at panel blir i linje med den ene veggen som går i samme rettning som panel. Var ikke uten bannskap, gjennomføring av dette....LED er fordelt ca langs vegger med ca 30cm avstand fra vegg , ca 60cm i mellom -skal bare være "stemningsbelysning". Panel er typen "giant red cedar" varmebehandlet. 140x12mm. Samme panel i saunaen både vegg og tak.
Mvh
Sakke