214    6    0  

Enkel eller dobbel gipsvegg på kjøkken

 2     0
Hei,
Holder på å pusse opp kjøkkenet i leiligheten. For å fjerne flisene mellom over- og underskap ble det helt nødvendig å fjerne gipsveggen som disse var limt på. Bak denne gipsveggen viste det seg imidlertid at det var enda et lag med gipsplater. Disse platene er relativt uskadet. 

Mitt spørsmål er: Burde jeg montere et nytt lag med gipsplater for å erstatte det som ble fjernet, eller vil det være bra nok å bare fuge og sparkle den gjenstående veggen. Badet er bak denne veggen. Se bilde av rommet.

Enkel eller dobbel gipsvegg på kjøkken - IMG_20191006_210500.jpg - ivildo

HSt
   #1
 24 898     Lillestrøm kommune     0
Ja et lag gips er veldig svakt i tillegg hjrlper 2 lag på lyd.
   #2
 249     Telemark     0

Ja et lag gips er veldig svakt i tillegg hjrlper 2 lag på lyd.


Enig at et lag gips er svakt og at 2 lag demper mere på lyd enn et lag.
Men ser ingen grunn til at du MÅ legge på det ene laget du rev av. Du skal vel ha nytt kjøkken der, så dekker jo meste parten av veggen med skaper uansett. Og blir kanskje flis på bakveggen igjen også? Jeg anbefaler uansett noe annet en kun en malt vegg bak kjøkken.
Har selv bad bak veggen på kjøkken. Hører ikke at noen dusjer evt andre påting man gjør på badet gjennom veggen mellom kjøkken/bad med et lag gips,10cmglava,rupanel,gips og flis.
Så opp til deg, har du lyst så legg på et lag ekstra gips, blir bittelitt bedre. hvis du ikke gidder la vær, for blir bra nok 🙂
HSt
   #3
 24 898     Lillestrøm kommune     0
Det trenger ikke å være like gode lydforhold som hos deg, du har et gips lag på bad siden som normalt ikke er der. Og stikker deler av veggen utenfor innredning blir det kun ett lag der (mht styrke)
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Takk for tilbakemeldinger, veldig nyttig.
Jeg skal ha benkeskap på den veggen, og bortsett fra det bare en vegghengt ventilatorhette. Det blir nok også noen plater over benken, litt usikkert hvilke.
Akkurat nå hadde det vært veldig lettvint å droppe lag nr 2 med gips, men samtidig er det kjedelig å gå for en løsning som er litt halvveis. Får se hva jeg gjør.
TSt
   #5
 7 099     0
Da må du iallfall sparkle og strimle den veggen som er der. Litt stor glippe på ene platen men går vel når en armerer med papir.
   #6
 2 929     Akershus     0
Dersom du skal dekke veggen med kjøkken ville jeg helt klart ha skrudd på et lag med konstruksjonsfiner. Da kan du henge opp hva du vil hvor du vil. Men det er meg da Smile

.Thag
Signatur