116    3    0  

Feste lettvegg

 2     0
Hei! Vi har behov for et ekstra soverom, og jeg skal sette opp en lettvegg for å dele opp et litt større kjøkken. Ønsket plassering av veggen er mellom bjelkelaget. Hvor godt må en slik vegg festes? Kan jeg skru bunnsvillen fast i gulvplatene, toppsvill i takplater og stendere i veggplatene?

Takknemlig for svar Smile

   #1
 833     Bergen     0
Siden du nevner plater hele veien rundt så, ja. Men som soverom ville jeg vurdert en streng med silikon enten bak svill eller fuge ved overganger etterpå - for å isolere mot lydgjennomgang. Gipsplater er også bra mot lyd, ønsker du skrufeste så bruk ev OSB-plater bak gips i tillegg, altså dobbelt platelag. - Og bedre mot lydgjennomgang. 5 cm isolasjon i vegg hjelper også på.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for raskt og utdypende svar Smile.
Jeg har lest på diverse tråder at det anbefales laftevatt under svill, vil silikon gjøre samme jobben? Isolasjon skal i veggen, takker for tips om dobbelt platelag.

   #3
 211     Landsdekkende     0
Hei, Ahorn.

Du skal ikke trenge laftevatt, men det skader ikke å bruke det. Normalt brukes dette på yttervegger eller dersom veggen festes rett i betong.

Dersom du ønsker feste bak gipsen, så kan også rupanel istedenfor OSB-plater, som kolvorok nevner, være et godt alternativ. Det er litt hipp som happ hva du velger. Men rupanelen puster litt mer, så dersom det skulle komme fukt inn i veggen (noe som mest sannsynlig ikke skjer) så er rupanel er smartere valg.

Om du ikke ønsker det, så kan du fint også legge dobbel gips på den ene siden for bedre lydisolering Smile

Lykke til med veggen!
Signatur