12 083    15    0  

finne ledninger/rør i vegg?

 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     0
Heisann,hvordan på lettest mulig måte kan jeg finne ledninger og rør i veggen?

Vi har altså da en skillevegg i huset, som deler stue og spisestue.
Vi ønsker nå å gjøre denne veggen om til en hyllevegg, så slipper vi å bruke opp plass på en stor reol samtidig som vi setter ett lite særpreg i stua.

Men inbiller meg at det er en del ladninger og rør i veggen jeg må ta hensyn til når jeg begynner å rive/kutte/skjære/hakke ned veggen...

Noen som har noen gode tips å komme med?

De eventuelle ledningene og rørene tenkte jeg at jeg kunne få en autorisert elektrikker eller lignende til å flytte til topp/bunn av veggen... Satser på at det skal la seg gjøre...

Har lagt ved ett bilde av veggen, regner med at dere skjønner hvilken jeg mener (den til venstre for åpningen inn til spisestue)
finne ledninger/rør i vegg? - _DSC0121_black_white.jpg - Yawa
Signatur

   #1
 21 473     Enebolig     0
Er der stikkontakter/brytere i veggen? Isåfall er det enklest å få et firma til å koble det fra, deretter rive veggen, og da har også elektrikeren en plan neste gang han kommer tilbake,
   #3
 1 100     Asker     0
Hvis du har tenkt å rive hele eller deler av veggen så kan du begynne med å lage et lite hull som du kan stikke finger i og kjenne om det er rør ledninger der. Er det gips så kan du bruke kniv, er det spon så kan du bruke metallbor og stoppe med en gang du er gjennom. Hvis du da vet at det ikke er noe i nærheten av hullet så lager du et større hull som du kan lyse inn i og se om det er noe i veggen. Treffer du på en stender så er det bare å prøve 5cm til siden. Hullsag kan med fordel brukes her.
  (trådstarter)
   #4
 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     0
Det er gipsvegg, med glassfiberstire.
Det er 1 stk. stikk og 1 stk. høyttalerrør som er synlige på denne veggen.

Men vet ikke om det er andre ledninger som kan skjule seg der... Ville jo i utgangspunktet ikke tro det da. I og med at det bare er en skillevegg, midt i stua på en måte...
Signatur
bex
   #5
 4 300     Østlandet     0
men det går fint og skjære hull i veggen uten og ødlegge rør eller ledninger, til dette er en feinsag best, da kan du skjære presis di hullene du vill uten og røre noe bak,  har selv klart dette uten og ta hull i plasten på vegg!
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     0
Legger ut ett bilde av hvordan vi, tilnærmet likt, kunne tenkt oss å ha det...

ScetchUp seff...
finne ledninger/rør i vegg? - Stue_bilde.jpg - Yawa
Signatur
bex
   #7
 4 300     Østlandet     0
men den der ser jo ut som uttpåligende?
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 48     Aust-Agder, Arendal Kommune     0
tenkte du på?
Signatur
   #9
 265     Molde     0
Jeg tipper han lurer på hvorfor du vil rive veggen hvis du allikevel skal bygge en bokhylle som ligger utenpå veggen....!? eller tar jeg feil?
Signatur
   #10
 4 113     Akershus (Follo)     0
Jeg tror meningen er at hylla skal være åpen til begge sider, så når katta skal rive ned en vase så kan den bare stupe tvers igjennom.
Signatur