59    5    0  

FJERNE JØTUL 4 OVN FRA KJELLER

 71     0
Hei
Gamle jøtul 4 ovnen skal ut fra kjelleren, noe nytt skal ikke inn.
Hva er løsningen da når det gjelder å permanent stenge dette hullet?
Ser en løsning er å sette et lokk på røret, finnes det bedre løsninger?  

TSt
   #1
 9 446     0
Hullet i pipe skal tettes. Hvordan det gjøres avhenger av hvilken type pipe det er. (Tegl pipe, mures igjen og pusses, element pipe skal det brukes riktig type lokk som limes / mures i inner elementet. a må en ofte lage litt større hull i ytter elementet først.
  (trådstarter)
   #2
 71     0
ok , jeg skal legge ved noen bilder når område blir litt mer tilgjengelig, det er litt "innestengt" nå pga oppussing i naborommet.
Er dette en typisk jobb en innleid ekspert må gjøre eller kan alle gjøre dette? til info så er ingen av ovnene i bruk
TSt
   #3
 9 446     0
En må starte med å finne ut hva slags pipe det er. Aske luke og topp av pipe kan fortelle mye hvis en ikke har noe informasjon i dag. Og gjennom røyk røret når ovnen er løftet bort. Står det andre ildsteder på pipen i dag ? Hvis nei har en jo litt mere tid på seg til å ordne.
   #4
 2 933     I huset mitt     0
Er man litt handy så tetter man hullet etter røykinnføringen i pipa selv.
Ligger nok ute video og beskrivelser på nettet i fleng.

Er man usikker, så får man skaffe hjelp.
Ikke store jobben for fagfolk.(men det kommer noe an på pipa som TSt er inne på)
TSt
   #5
 9 446     0
Jeg har tettet 6 hull tidligere i forskjellig type piper. Det er viktig at det gjørs OK. I hus jeg bodde i skulle vi få pusset pipe / brannmur slik at ovnen ble løftet bort. Da så vi inn i pipe via røykhullet og oppdaget at det var tre uautoriserte hull ellers i samme pipe. Disse ble tatt opp og tettet, her var det tegl pipe og en hadde bare tatt malingspann lokk og hatt puss foran. Faren hvis dette ikke gjøres rett er hvis en får pipebrann at dette sprer seg til huset når tettingen blir ødelagt av varme.