185    6    0  

Flislegge vegg på kjøkkenet, men gammel lampe er i veien. Hjelp?

 2     0
Heisann! :) 

Samboeren min og jeg har kjøpt oss oppussingsobjekt, og det dukker stadig opp nye ting og problemer vi ikke heeelt har tenkt gjennom. Vi skal flislegge mellom benkeplate og overskap, men midt på veggen befinner det seg en gammel, hengslete lampe på en betongvegg. Hva er beste løsningen for å skjule denne og (forhåpentligvis) flislegge over? Vi har hørt man ikke kan flislegge over ledninger, men gjelder dette bare tidligere stikkontakter og tidligere lysbrytere? 

Flislegge vegg på kjøkkenet, men gammel lampe er i veien. Hjelp? - Bilde av lampe på kjøkken [1].jpg - KenhelenFlislegge vegg på kjøkkenet, men gammel lampe er i veien. Hjelp? - Bilde av lampe på kjøkken.jpg - KenhelenFlislegge vegg på kjøkkenet, men gammel lampe er i veien. Hjelp? - Bilde av lampe på kjøkken [2].jpg - KenhelenFlislegge vegg på kjøkkenet, men gammel lampe er i veien. Hjelp? - Bilde av lampe på kjøkken [1].jpg - Kenhelen

   #1
 68     0
Dere bør fjerne lampe, skjære hull i flisen og sette på et dekklokk, slik at man kan komme til ledningene senere (kanskje dere vil ha en ny lampe der en gang?). Mulig dere trenger elektriker til å koble av ledningene, og sette på wago for eksempel.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for svar! Går det an å meisle opp veggen, legge ledningen der og "dra den opp" til under benkeskapet? Slik at vi heller får en stikkontakt under benkeskapet?
   #3
 68     0
Det er nok mulig det ja, men kabelen må ligge i rør, så elektriker må inn. Det å slisse (meisle) betong kan være tungt arbeid avhengig av hvor hard betongen er.
   #4
 5 130     Tromsø     0
Takk for svar! Går det an å meisle opp veggen, legge ledningen der og "dra den opp" til under benkeskapet? Slik at vi heller får en stikkontakt under benkeskapet?

I teorien, hvis ledningen er lang nok. Må den skjøtes, skal vel skjøten være tilgjengelig bak et lokk. Da er det kanskje like lurt å la elektrikeren fjerne hele ledningen, og legge opp en ny til riktig sted. MED JORD! Sånn det ser ut i dag med en lampe som nærmest henger etter ledningen, med bare to ledere, ikke jord?!?! rett over vasken, ser litt livsfarlig ut.
Signatur
HSt
   #5
 16 791     Sørum     0
Elektriker har trukket ledning med hvit plastisolasjon gjennom røret og dratt det i en skisse opp under skapet på flere kjøkken jeg har sett, den blir ikke utskiftbar direkte, men ingen skjult skjøter.
   #6
 2 626     OSLO     0
Pigg opp/frem røret, litt ovenfor bunn overskap, lag hull i/kapp røret
Trekk ut de gamle ledningene
dra inn PR 2x2,5, evt PR 3x2,5 så kan du ha stikk med konstant strøm også
PR'en dras da ut av røret som er kappet lenger opp

Ganske safe og lovlig løsning det der, gjort det før.