2 098    3    0  

for stort prosjekt?

 1     0
Heihei
Vi er et handy ungt par som vurderer å ta på oss et prosjekt

Det er en enebolig på 3 plan.

kjøkkenet er "innestengt", slik at vi vil åpne det slik at det blir åpent kjøkken, plus at hele kjøkkenet må tas fordi det ser helt jævlig ut.  Når vi åpner det får vi en pipe midt mellom kjøkken og stue. Her vil vi ha enn en peis av et slag
Det ligner veldig på planløsningen som Teke har på sitt prosjekt her: http://www.byggebolig.no/oppgraderinger-oppussing/oppussing-av-enebolig-fra-1976/

Min mann er elektriker så han vil i såfall legge fliser med varmekabler på kjøkknet itillegg.

Stua er veldig fin som den er, nylig lagt smartpanel rundt hele.

Soverommene må males eller legges panel i, og legges nytt gulv. Det er 3 soverom i 2 etasje.
Alle gangene trenger laminatgulv, da det nå er teppe der.

Det er et gammel bad som med tiden må pusses opp. Det ble ikke oppdaget noe fukt på badet. Vi håper badet kan vente 2-3 år, mens vi får i orden andre ting i huset.

Det er oppdaget fukt i hjørnet av vaskerom i kjelleren, det er lett å komme til på utsiden slik at det kan drenes.

Sikringsskapet må tas, men siden mannen min er elektriker er ikke det noe vi anser som er problem.


Siste tingen er at det er oljefyring. Dette er noe som må fjernes. Det ligger i nærheten av der det må dreneres utenfor vaskerom, noe som må være ganske positivt?  Men den ståltanken må jo fjernes.

Det er nytt tak, men må ha ny takrenne, og beises etterhvert.


Vi føler selv at alt virker veldig overkommelig. Men samtidig er det noen ting som skremmer oss.  Fukt på vaskerom.  Vi tar på oss dyre prosjekter (kjøkken og bad, og vaskerom)


Dere som er aktive innen oppussing, høres det ut som et idiotisk prosjekt å ta på seg?

   #1
 864     Sokna, Ringerike     0
Synes da ikke dette hørtes så mye ut. Spesielt ikke siden din mann er elektriker. Elektrikerjobben et ofte en betydelig del av kostnaden ved oppussing. Selv er jeg vel på 10. Året med oppussing/tilbygg og renovering. Så jeg synes det hørtes veldig overkommelig ut. ;D
Signatur
   #2
 260     Gjerdrum     0
Aller først...velkommen hit  ;)
Det her er stedet man bør være hvis man skal sette igang med et slikt prosjekt.
Her kan man få mange tips og lære masse.

Detta hørtes jo ut som bare kosejobber  :P
I motsetning til mye av det vi andre her inne gjør, så tror jeg ikke dette er uoverkommelig.

Det som er viktig med et slik prosjekt er å ikke stresse. Da blir man fort lei og man kan gjøre en del kjappe løsninger man angrer på senere.

Er det et hus dere skal kjøpe eller? Det er jo enkelt å regne ut om det er lønnsomt å gjøre denne oppgraderingen av huset, men mest sannsynlig er det nok det  ;)

Sier bare lykke til jeg...å stå på. Dere kommer ikke til å angre
Signatur
   #3
 6 683     Akershus     0
Slik prosjektet beskrives høres dette veldig overkommelig ut. Handy mennesker kan få til veldig mye med den riktige innstillingen og en porsjon tålmdodighet. Bare se på alle prosjektene de ulike forummedlemmene gjennomfører Smile

Med en litt intensiv innsats gjør dere ganske raskt ferdig soverommene i andre etasje da det bare er tale om maling og gulvlegging. Hadde jeg ikke hatt to smårollinger, bikkje og lang pendlervei til jobb skulle jeg ha klart å bli ferdig med maling og gulvlegging på 3 soverom i løpet av en til to uker.

Kjøkken, bad og vaskerom kan være dyre prosjekter, ja. I alle fall bad og kjøkken, vaskerom kan jo være litt mer spartansk. Dersom dere kan gjøre mye selv kan dere spare ganske mye. Din mann har sikkert kontakter med andre håndverkergrupper og kan nok få til gode avtaler. Med maksimal egeninnsats kan man klare å få et topp moderne bad til under 50 000.

Er oljetanken nedgravd utenfor huset? Det går så vidt jeg vet an å fylle den med sand og la den ligge. Men dersom det uansett skal graves er det nok greit å fjerne den.

Helt generelt vil jeg bare si at det alltid dukker opp uforutsette ting som man ikke hadde tenkt på. Det gjør som regel renovering mer tid- og ressurskrevende. Graden av "uforutsetthet" øker gjerne med alderen på boligen. Ellers synes jeg det passer å sitere forumbrukeren cozmo når det gjelder renoveringsprosjekter:

Renoveringsprosjekter blir utrolig mye dyrere enn man tror. Ikke får man ting akkurat som man vil heller, fordi utgangspunktet setter så mange begrensninger.
Signatur