155    2    0  

Førstegangs oppusser

 3     0
Hei godfolk!

Etter mye om og men har jeg valgt å ta på meg snekker jobben selv etter utallige befaringer og svimlende priser for ca 50kvm, men er da litt usikker på hva som er best fremgangsmåte da alle sier forskjellig.

Første omgang er da soverom og gang, her ønsker jeg å etterisolere ytterveggene innvendig med 5cm og legger opp til skjult anlegg i samme slengen. Men, her ønsker de fleste å rive de eksisterende ytterveggene for å så lekte, isolasjon, plast og så gips. 
Huset ble delvis pusser opp for 2 år siden av norgeshus og de la bare ny lekt uten på eksisterende vegg med 5cm isolasjon, plast og til slutt gips. Luftventiler som var i eksisterende må de bare ha tetta igjen med isolasjon fra innsiden, plastra over, og gips, litt usikker på den delen, men pr idag er det ingen luftventiler som er satt inn der det var før.
Må jeg gjøre som de fleste ville gjort eller kan jeg ta å gjøre det samme som norgeshus gjorde? 

Del 2 er da kjeller
Her tenkte jeg å rive eksisterende tak pga enkelte fuktskader og sette opp nytt tak i gips med skulte tak punkter, lekte ut vegg for skjult el anlegg og gips. Vi har nå lagt ny drenering med 10cm isolasjon og knotteplast utvendig. Spm mitt da er ville dere ha isolert innvendig også med 5cm? Kjeller veggen er under bakkenivå bortsett fra de siste 50 cm. Her er det også utallige forskjellige meninger hos entreprenører.
Litt usikker på om nåværende betong gulv er isolert( tviler da huser er fra 1962) så å legge varmekabler da blir vel er stort varmetap? Tak høyde i kjeller er pr i dag 208cm så håpte å få en løsning som ikke bygger så mye i høyde.

Takk for alle innspill, tips og råd!


TSt
   #1
 10 999     0
Hus fra 1962 har såpass dårlig isolasjon ar 5cm på innersiden mener jeg blir galt uten å få bort gammel dampsperre. At noen kanskje har gjort dårlig valg før så trenger en ikke å fullføre det overalt. Sovrom som kanskje kan være litt kaldere kan kanskje bli enda mere utsatt. En får jo også kontrollert isolasjonen som er der.

Lykke til.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Ja jeg har også blitt enig med en kompis som er snekker at vi river bare hele sulamitten, setter opp ny plast, lekte, isolere 5cm og gips.

Vi har dog i ettertid funnet ut at kjeller gulvet også mest sannsynlig ikke er isolert, og tanken her var jo å prime, varmekabler, avrettingsmasse og så fliser. Men det blir vel det store varmetapet og penger ut av vindu? Mtp på oppvarming og strømbruk..