141    7    0  

Fuglebad som lekker

 191     0
Hei

Vi ønsker å tette igjen et fuglebad som lekker. Fuglebadet er støpt i betong og pga. setninger har det fått en del riss.

Jeg lurer på om hva dere tenker rundt disse løsningene, om dere vet om noen egnede produkter, eller om jeg bør gjøre noe annet:

- Male med en "tykk og fleksibel maling", kanskje gummibasert, alá smøremembran.
- Legge et slags linoleumbelegg som man limer fast rundt bassenget
- Legge en slags sveisemembran

Ideelt sett bør overflaten på disse produktene være fin (som i farge og overflateruhet), da fuglebadet tidvis brukes som basseng. Å legge fliser oppå membranproduktet tror jeg vil by på problemer mtp. bevegelse, men hvis noen vet om en superfleksibel mørtel er jeg lydhør!

Siste redigering: 10. juni 2018 18:32:55 av SjurVik

   #1
 4 293     Sørlandskysten     0
Epoxy. Fleksibel er den nok ikke, men tipper den vil funke til jobben. Først ta noen tynne lag slik at synlige sprekker tettes uten at epoxyen stikker av. Deretter dekk hele overflaten med epoxy. Du kan også fargelegge ved å dekke med et tøystykke i ønsket farge før epoxy. Da trenger du ikke tenke på at epoxyen skal forsvinne ned i sprekker.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 191     0
Epoxy ja! Vil det ikke sprekke ved eventuelle bevegelser dersom det er så stivt som det er? Ellers noe jeg absolutt vil ta til etteretning. Er da aktuelle produkter feks vanlig gulvmaling i epoxy (2K) til bruk for feks kjeller/garasje/verksted?
   #3
 1 081     Sørlandet     0
Du får flexibel epoxy også. Også er mikrosement veldig elastisk og vanntett (men ikke godkjent vanntett).

Prismessig og jobbmessig tror jeg det er så og si likt.
   #4
 4 293     Sørlandskysten     0
Ja. Microsement må jo være tingen. Den er dog ikke transparent.
Man lager kjøkkenvasker i microsement, så det må jo være rimelig tett.

Magefølelsen sier at expyen fra biltema vil funke minst like bra som gulvepoxyen. Og den er en del rimeligere. Eneste epoxy jeg har brukt er biltema sin. Pass på hva slags bøtte du blander det i. Mitt første forsøk endte med at bøtta selvantente mens jeg eksperimenterte litt på et bord inne på loftet.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 191     0
Sånn ca. hvor store sprekker vil microsement / fleksibel epoxy med "fiberarmert" stoffduk kunne ta opp? Snakker vi om milimeter eller snakker vi 1 cm? Tror ikke sprekkene er/blir så store men jeg vil være trygg på at løsningen er god.
HSt
   #6
 16 811     Sørum     0
Enig at det minst må være en arneringsduk her, faren er vel at epoksy slipper underlaget ? Jeg ville glemt microsement
   #7
 4 293     Sørlandskysten     0
Jeg ville prøvd epoxy først fordi jeg har det stående. Først ville jeg prøvd uten armering og dermed beholdt den transparent. Hvis det viser seg å ikke holde, ville jeg vasket og dratt over med et sandpapir, for så å legge en duk enten av tekstil eller tynn glassfiber (som blir ganske transparent) og ny runde med epoxy. Det er en såpass enkel prosess å gjennomføre at det spiller liten rolle om det ikke lykkes på første forsøk. Hvis epoxyen slipper fra underlaget, er det jo ganske enkelt å ta bort. Hvis det sprekker uten å slippe underlaget fungerer den jo fint som primer til andre stoffer.
Signatur