59    1    0  

Fuktsperre på innsiden av rupanel?

 1     0
Hei,
Jeg har et hus fra slutten av 50-tallet som skal pusses opp fra topp til tå.
Det er nå fra utsiden: Panel, 10cm reisverk med gammel glassvatt, rupanel, plater, tapet.  Planen nå er å bytte isolasjon, lekte ut 5 cm på utsiden med ny vindsperre og ny panel.

På innsiden skal jeg legge fuktsperre, lekte ut 5 cm til skjult EL, og så gips.

Spørsmålet er da, som jeg ikke klarer å finne noen andre tråder på. Kan jeg legge fuktsperre rett på innsiden av rupanelen, eller må jeg fjerne denne først?  Ser det som en stor fordel å ha den pga avstiving av konstruksjonen, lettere å henge opp ting på veggen, og ikke minst slippe jobben med å fjerne den.

Håper noen har noen konstruktive råd/forslag Smile

TDJ
   #1
 1 302     Asker      0
I helt ny hytte er det "utenfra" og innover; kledning, vindsperre,  15 cm isolasjon i reisverk, fuktsperre, 5 cm utlekting med isolasjon pluss all el-føring. 25 mm liggende "tømmerpanel" "innerst" mot rommet.

Jeg ville gjort innsiden slik som TS foreslår, men litt usikker på bruk av gips som avslutning og hvor "åpent" gips er mhp fukt/damp. Ville vel foretrukket å ha det mest mulig diffusjons-åpent mellom fuktsperren og innervegg, dvs tre-panel e.l. (Men tror vel gips også er ok så lenge man ikke overmaler med diffusjonstett maling).
Signatur