#21
 21,481     Enebolig     0
Satte du opp støttemurene selv? Hva slags type/leverandør er det?

   #23
 21,481     Enebolig     0
Interessant. Kanskje et alternativ til forskalingblokker, både estetisk og økonomisk. Heller bare 3cm innover pr skift etter det jeg forstår. Får høre på pris.

Var pent hvertfall  Smile
   #24
 3,955     0
Solgte mye av Østraadt sine blokker før de ble oppkjøpt ... Kosta 798,- pr kvm for grå og ca 100 mer for sort/rødt om jeg ikke husker feil... (er snart 4 år sida da men) ...
   #25
 21,481     Enebolig     0
Har sendt mail med prisforespørsel til BM nå, men de prisene du nevner høres ikke så gale ut synes jeg. Farge er ikke så nøye, går nok over med Heydi slemming uansett.
  (trådstarter)
   #26
 1,323     Østlandet     0Forstår ikke helt hva du mener med ventilasjonen...
Var det at den ikke traff i stenderverket du tenker på? Isåfall er det ikke mange andre måter å løse det på, men jeg tror jeg ville prøvd med 45gr istedenfor siden du da ville fått en kortere omvei ... slike bøyinger stjeler en del effekt samt at du får unødig støy ved en slik bøy....

.......................

Ser ut som en sykt til jobb dere har gjort .. Vi skulle til å ta fatt på samme typen jobb, men bestemte oss for å bygge nytt istedenfor .. angrer ikke på det når jeg ser alt det du har gjort der :)

CRED!

Pga bjelkelaget i 2.etasje kom ventilasjonrøret litt for langt inn i veggen ja. Det som ikke synes på bildet er at det i denne svingen også er et påstikk til ventilasjonen på badet (som senere blir kjøkkenet).

Det hadde vært mindre jobb å bygge nytt, uten tvil!
  (trådstarter)
   #27
 1,323     Østlandet     0

Satte du opp støttemurene selv? Hva slags type/leverandør er det?


Jada, som før nevnt; her er ALT gjør det selv!  :)

Og det er riktig at dette er Asak ministøttemur. Sjekket priser 3-4 steder før jeg bestillte, og prisen varierte utrolig mye, fra 23 til 38 kr pr stein. Det de glemte å si var at på den lave prisen kom frakt og "kranleie" i tillegg. Bestillte 10 paller fra Monter, og det kom direkte fra fabrikk på lastebil med kran, som satte det rett på plass hvor jeg ønsket. Mener det kom ca 1500.- i tillegg for frakt og heising.

Uansett er jeg meget fornøyd med resultatet!  ;D

  (trådstarter)
   #29
 1,323     Østlandet     0
Det stemmer, som du ser av bildene brukte jeg en impregnert 48x198 som såle, noe som var veldig greit for å få muren helt rett i bunnen. I hjørnene lasket jeg med en ekstra 48 x 198 på undersiden og skrudde de sammen slik at jeg var garantert 90gr.
Hjørneløsningen var jeg allikevel lite imponert over. De hjørnesteinene er veldig dyre, har ikke låsekant på baksiden og av en eller annen merkelig grunn er de 2-3mm lavere enn de andre steinene, slik at man må legge noe i mellom for å få høyden til å stemme. Og det er nevnt i bygge beskrivelsen faktisk!  ???
I tillegg må man benytte halvstein i hytt og pine på hver side av hjørnesteinene for at det skal stemme.

Beskrivelse finner du her:
http://www.asak.no/nor/content/download/813/3197/version/1/file/Stmurbrosj+1803.pdf
Et bilde som viser hjørneløsningen bedre:
Siste redigering: Wednesday, November 7, 2012 5:20:42 PM av sandhaug
Gjør det selv totalrenovering av hus fra 1933 - masse bilder! - 2007_07_09.JPG - sandhaug
   #30
 21,481     Enebolig     0
Hmmm..det høres merkelig ut. Men for min del blir det nok støpt såle og ingen hjørner, muligens en liten sving.