74    0    0  

Grunnarbeid vegger i kjeller

 1     0
Hei!
Vedlagt bilde av litt av veggen i vår kjeller slik den ser ut nå. Dette har tidligere vært en fuktig råkjeller. 
For et par år siden gjorde vi en "lett" oppussing for å kunne bruke kjelleren til treningsrom etc. (Dvs at vi ikke ville kle veggene eller ha materialer som kan bli ødelagt av fukt, men gjorde overflateoppussing av gulv, vegger og tak. 
Vi gikk for en løsning der vi la varme i gulvet og sørga for bedre utlufting, for å redusere fuktnivået noe. (Vi vurderte drenering men det viste seg å være meget vanskelig/umulig pga diverse påbygg over bakken.)
Tok sjansen på en diffusjonsåpen sparkel (helsparklet) og diffusjonsåpen maling, men som dere ser så har ikke dette holdt.

På vaskerommet brukte vi Hey'di lysgrå, vanntett sementbasert dekorpuss (se vedlegg). Her ser det ut til å ha gått bra, så nå vil jeg bruke det også i "treningsrommet". 
Har fjerna alt som var løst av gammel maling/sparkel, men det var egentlig ikke så mye. Så spørsmålet mitt er om jeg kan bruke hey'di lysgrå dekorpuss utenpå den gamle sparkelen så lenge sparkelen sitter fast nå? Eller kan jeg risikere at det begynner å sprekke pga den gamle sparkelen? Hva er det verste som kan skje?

Planen min er å først bruke forankringsgrunner, deretter bruke husfiks på de største sårene for å få det noenlunde jevt. Og til slutt bruke Hey'di lysgrå, vanntett sementbasert dekorpuss iblandet Hey'di KZ (Mørtel-tilsetning, primer og grunning)
Høres dette ut som en grei plan?

(Helt ærlig så har jeg allerede gjort det på en vegg, men fikk litt kalde føtter, så vil gjerne ha en bekreftelse på at dette er en fornuftig fremgangsmåte)
Grunnarbeid vegger i kjeller - 20210321_204917.jpg - Berit_Marie
Grunnarbeid vegger i kjeller - 20210321_205025.jpg - Berit_Marie