101    6    0  

Heve eksisterende gulv med varme

 7     0
Hei.

Sitter og grubler og finner løsninger, men føler alle løsninger jeg kommer frem til gjør meg usikker på en eller annen måte.

Det har seg slik at eksisterende gulv i inngangspartiet i huset vi nylig har tatt over er lavere enn resten. Den delen av huset som har lavere gulv er tilbygg og bygd i de senere år. Hvis dere ser på bildet, kan dere se at det først er en trapping på gulvet på ca 3 cm fra laveste nivå. Dette "mellompartiet" er sikkert overgang ny/gammel såle og bunnet sammen på en teit måte.
Heve eksisterende gulv med varme - 318_492892811.jpg - Moen89

Ønsker å heve det laveste gulvet 3 cm, slik at det kun blir én opptrapping opp til trappedepoet.

Det er støpt betongdekke med varmekabel og fliser. Er det noen som har en lur/god ide om hvordan jeg kan heve gulvet uten å miste "for mye" av varmeeffekten eksisterende varmekabel gir? 

1. Har vært innom tanken på å heve gulvet med avrettingsmasse, men føler det kommer til å gå altfor mye og ta altfor mange uker i tørk. 

2. Flytende spongulv rett på flis før laminat legges, men jeg er redd dette "stenger" varmen og skaper varmegang.

3. limt/flytende spongulv på tilfarere, for å skape en liten luftspalte mellom eksisterende og nytt gulv og muligens redusere faren for varmegang.

Tips og ideer tas i mot med takk.
Signatur

   #1
 2 520     Akershus     0
alternativ tre tror du kan utelukke dersom det er tilfelle at du skal opp 30mm totalt. Tilfarere(som må ha en viss tykkelse for at man skal kunne skru gulvspon), ny gulvspon og laminat blir fort for mye. Av ren nyskjerrighet, har du vurdert å ta begge trinnene, slik at det ikke er trinn der lenger? Eller er det faktorer her som ikke går frem av bildet, eksempelvis dører... Tror dessuten det er for risikabelt med tilfarere, disse bør festes med plugger, ergo er det en overhengende fare for å borre i kablene...

ad alternativ en: du har ikke sagt hvor mange kvadrat dette er, men det blir ikke mer enn 20mm'ish avrettingstykkelse. Angående tørken får du hurtigtørkende avrettingsmasse... Men det er selvsagt ikke gratis...


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 7     0
Takk for synspunkter!
Glemte å nevne det, men ja, rommet er på ca 20 kvm.

Å heve gulvet opp til trappeplatformen går dårlig, da inngangsdøren står lavere enn dette punktet.

Det kunne ikke vært en idé å lime 12x36mm lekt/rekke til flisgulvet med c/c 30, for så å skru 22x620 mm sponplater med 30mm skruer og lime skjøtene?

Med den metoden får det lave gulvet en høydeøkning på 34mm, som er 4mm høyere enn partiet jeg vil opp til. Da kan jeg legge 2mm underlag til laminaten på det hevede gulvet og 6mm på den lille forhøyningen og oppnå samme jevne underlag?

Er jeg helt ute å kjører her, eller er dette en løsning som faktisk lar seg gjennomføre? Tenker da egentlig mest på varmen fra varmekablene som ligger under flisene. Det vil jo i teorien kunne bli varmere under tilfarerene, men mtp at de kun måler 36mm i bredden og jeg skaper luftespalte mellom fliser på spon vil jo varmen kunne spre seg og stige? Smile
Signatur
   #3
 1 564     Sørlandet     0
Ett par tusen i avrettingsmasse (megaplan) også er du på 20mm høyde. Depron 6mm også laminat 8mm vipps så er du på over 30mm. Varmekablene vil varme betongen de det vil bare ta litt lenger tid og evt nattsenking vil ha mer begrenset effekt. Vil påstå dette er nesten det letteste?
  (trådstarter)
   #4
 7     0
Ett par tusen i avrettingsmasse (megaplan) også er du på 20mm høyde. Depron 6mm også laminat 8mm vipps så er du på over 30mm. Varmekablene vil varme betongen de det vil bare ta litt lenger tid og evt nattsenking vil ha mer begrenset effekt. Vil påstå dette er nesten det letteste?


Hei og takk for tips. Har flere ganger vurdert dette, det eneste som får meg til å nøle er de 2+ ukene det må ha for å tørke. Varmekabelen der det evt skal fylles opp med flytmasse er en avgjørende varmekilde for boligen. Kan fort bli litt kaldt å gå 2 uker uten hovedtilførselen av varme til boligen, hvertfall nå i de kalde tidene vi har foran oss Tongue

Men ja, det er stor fare for at det er denne løsningen det er nødt til å bli. Da er jeg hvertfall sikret et godt resultat, minus tidsøkningen for opp- og nedvarming av gulv.
Signatur
   #5
 1 564     Sørlandet     0
Ett par brukte radiator/oljeovner fra finn ordener det i mellomtida;)
  (trådstarter)
   #6
 7     0
Haha ja, sant nok! For jæ**lig å sette opp noe gammel drit i en nyoppusset andre etasje, men må nok bare bite i det sure eple og gjøre det! Tongue

Takk for alle bidrag!
Signatur