63    1    0  

Hvordan behandle pipe av teglstein innendørs

 4     0
Vi har kjøpt oss hus fra 1970, revet gammel massiv peis kledd med gul murstein. Nå står vi igjen med pipe i rød teglstein. Jeg er bitt av basillen og vil gjerne ha teglsteinen synlig. Vi skal bygge åpen kjøkkenløsning, så kjøkkenet skal stå ved pipa. 

Til nå har vi fjernet gammel mørtel. Vi har brukt stålbørste for å pusse, men ennå er det en del gammel mørtel som henger igjen på teglsteinen. Har tenkt å prøve med stiv børste og evt. sandpapir. Vet ikke hvor grovt eller fint sandpapiret bør være...

Er det noen som har gode tips til væske som kan hjelpe å løse det opp? Jeg har forhørt meg litt rundt, men også googlet. Har fått tips om at det kan være lurt å syrevaske den, men så leser jeg på nett at det frarådes p.g.a. det kan komme saltutslag som er dårlig for inneklima. Hva med murvask? Der får jeg også opp at det ikke alltid er så heldig? 

Noen anbefaler å impregnere, men jeg vil ikke at det skal bli blankt. Ønsker at det skal se rustikk ut og ha den industrieller looken. Samtidig så hadde det vært fint at pipa må kunne tåle "kjøkkensøl". 

Tar imot alle tips! Men setter og pris på om andre deler sine oppussingsprosjekter med lignende problemstillinger.


 Hvordan behandle pipe av teglstein innendørs - teglstein.jpg - Lene H

HSt
   #1
 16 772     Sørum     0
Er det en-steins mur så må fu kontrollere krav, jeg tror det er krav til puss utenpå dette