229    3    0  

Hvordan lage åpen himling?

 1     0
Har kjøpt hus. Må skifte taket (utvendig). Skal pusse opp ALT innvendig også, utendørs også forsåvidt. I den sammenheng har jeg begynt å tenke litt på å fjerne kaldloftet for å få åpen himling i øverste etasje (2.etg hus). Hva er det egentlig som må gjøres for at dette skal være mulig? Siden både tak og alt skal skiftes uansett, må det gjøres noen konstruksjonsendringer i taket, eller spørs det hvilket tak jeg velger mtp tyngde osv? Håper noen på en litt enkel måte kan forklare meg hva som må gjøres. 

   #1
 864     Bergen     0
Hvis du skal ha åpent mot skråtak uten synlige hanebjelker så må du ha en limtrebjelke i mønet som bærer sperrene. Å endre konstruksjonen slik vil jeg tro er søknadspliktig, så da er det full pakke med tegninger og byggesøknad.

Lar du hanebjelkene/gulvbjelkene som er der stå og ikke endrer på konstruksjonen så er det ikke nødvendig med søknad. Du kan ev forvente noe høyere fyringsutgifter med mindre du øker isolasjonstykkelse i skråtak. Da er det også viktig at der etableres en god og fungerende lufting.
Signatur
   #2
 1 870     Akershus     0
Hva er det egentlig som må gjøres for at dette skal være mulig?

Få fagfolk på banen😊

.Thag
Signatur
TSt
   #3
 3 128     0
Dette er store endringer i allefall hvis du har tenkt å fjerne undergurten.  Hvordan takstolene er i dag kan være avgjøreende.  Overgurten får ofte hjelp at takstolen også. I praksis er det jo helt ny "topp" på huset du må lage.
Lufting etc  må jo etablers på annen måte enn i dag etc. og evt uten undergurt så må jo konstruksjoen være en helt annen.