57    3    0  

Hvordan løse himling i kjelleren?

 2     0
Hei! Vi er i gang med å totalrenovere en kjeller i en vertikaldelt tomannsbolig fra 1955 i Trondheim. Vi har pigget ned gulvet en del (kunne gjerne tenkt oss å grave dypere, men da kom vi under banketten), isolert i grunnen, lagt fuktsperre og støpt nytt gulv. 

Jeg står nå å lurer på hvordan vi skal gjøre himlingen i dette som skal bli bad. I de øvrige rommene skal vi for å gjøre det enkelt beholde det orginale tretaket. På badet har vi revet tretaket for å kunne putte inn spotter, i tillegg har vi lyst på et hvitt tak som er mer eller mindre slett (gips, takess e.l.). Takhøyden er pr i dag 217 cm, men det skal både avrettingsmasse med varmekabler og flis på gulvet og i taket må vi jo ha noe, så det blir ikke spesielt høyt under taket - hver centimeter teller! Det enkleste ville vel vært å isolere, lekte ned taket med 48x30 lekter og så lagt gips- eller takplater, men da taper vi jo noen centimeter. 
Jeg har tenkt på å putte inn spikerslag/kubber på tvers mellom bjelkene i etasjeskillet slik at disse flukter med bjelkene og deretter legge plater rett på. Et annet alternativ ville kanskje vært å skru sponplater rett i bjelkene og deretter takplater i disse? Bjelkene er cc 60. 

Er det noen som har noen gode forslag eller tanker rundt dette? Vi har et murerfirma som gjør en god del av jobben, men jeg hadde liksom tenkt å gjøre tømrerjobben selv :) 

   #1
 2 948     Vestlandet     0
Du kan jo skru takplater rett på bjelkane, sodan du har c/c60cm. Er det svikt i bjelkelaget er det nok mulig for sprekker i gipsplater etterkvart.

Du får og kjøpt ferdigmalt "panel" i mdf meint for himling. Desse kan ein montera utan å ha nøyaktig avstand i bkelkelaget.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for svar! Spørsmålet blir da om cc 60 cm holder for takplater? Jeg trodde de fleste plater for tak krevde lekter på cc 30, ihvertfall innfesting i kortsiden - men så skal jeg ikke skryte på meg noen lang erfaring!
Hva tror forumet om å skru kryssfinerplater rett i bjelkelaget og deretter gipsplater (feks rehab) i motsatt retning og forbandt? Vil dette kunne redusere sannsynligheten for oppsprekking? Litt dyrere løsning og litt mer jobb, men arbeidsmengden bekymrer meg ikke Smile
TSt
   #3
 7 694     0
Hvis lyd ikke er det viktigste så kan en jo la deler av bjelkene være synlige i kjeller og lage "tak" imellom ? Da vil en tjene masse høyde men mindre akkurat under bjelkene.