181    4    0  

Innrede kjeller med kapillært oppsug?

 2     0
Hei alle sammen og godt nytt år!

Vi går med planer om å innrede kjelleren i huset vårt bygd på 50-tallet, men har utfordringer med kapillært oppsug fra yttervegg/såle i Leca/betong. Det er etablert ny drenering utvendig med 5cm isolasjon (xps) samt Platon. Dette har imidlertid ikke hjulpet stort på fuktopptrenging fra sålen og opp i yttervegg. 

Planen er å rive eksisterende kjellergulv, grave ut masse og pukke/isolere før støping av nytt gulv med vannbåren varme.

Før jeg setter igang denne prosessen vil jeg være så sikker som mulig på at jeg har fått stoppet det kapillære oppsuget.

Er det noen som har vært borti lignende utfordringer å funnet gode løsninger? 

Elektroosmose er ikke et alternativ bare så det er sagt.

Har sett litt på kjemisk injeksjon, noen som har tanker/erfaringer med dette?

Tips og innspill mottas med takk 😉   #1
 4,613     Sørlandet     0
Injekson er for å tette mellom såle og gulv. Ved en lekkasje så hadde dette hjulpet ved kapillært oppsug så tviler jeg på det hjelper.

Personlig hadde jeg nok slemmet muren med Thoroseal eller lignende slemmingsmasse som tåler negativt trykk.

Andre har kanskje annet forslag

Oppsuget i gulvet blir du jo kvitt nå som du bygger det opp på nytt.
HSt
   #2
 36,574     Lillestrøm kommune     0
Jeg ville vurdert å slisse veggen og. Få inn en barriere når du åpner gulvet. Har vært borti tilsvarende en gang der drenering ikke virket men vi utbedret det ikke

Men kanskje hjelper det når gulv tas opp og masser inn mot bankett kan byttes ut. Suges vann opp her er det stor flate
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk for innspill 👍 Når du skriver "slisse veggen" går jeg ut ifra du mener å lage en spalte mellom gulv og vegg så de ikke er i direkte kontakt? Det høres fornuftig ut. Har pigget et lite område for å få et overblikk og det er ingen tvil om at fuktopptaket fortsetter i sålen. Har målt dette over tid med fuktmåler. Planen var å bygge "tradisjonell" kjeller med utlekting og lufting. Usikker på om jeg tør dette før jeg får kontroll på problemet 😅
   #4
 4,613     Sørlandet     0
Sånn bortsett fra at du risikerer at veggen siger eller kapper bort armering/frilegger den. Utvilsomt det beste men du må vite litt hva du gjør da;)

Hadde ikke bygd opp veggen slik dersom du allerede har ett problem. Se en haug med andre tråder for inspirasjon der