167    12    0  

Isolere kjeller tak

 190     Bekkestua     0
Har en kjeller med ok takhøyde, mrn ikke mye å gå på. Det er to boder som ikke er oppvarmet under soverommet vårt og vi får selvsagt kalde gulv. Det er drenering fra byggår (1923) så det er en del fukt om sommeren. Har på avfukter. En bod er min, andre naboen. 

Tenkt tanken å legge 50 mm EPS / EXP el i taket som en svært enkel midlertidig løsning. Vil det gi effekt?
Blir ikke å rive panelen i taket eller stubbloftet osv. En svært enkel billig løsning ønskes.


(Ps. Har i andre rom revet ned til stubblofleire og lagt 50 mm RockWool før gulvvarme og nytt gulv. Gitt effekt men det er også over varme rom... Skal på sint ha gulvvarme på rommet men tenkte bare å fjerne parketten og ikke helt ned til stubbloft osv for å spare tid og penger.)
Signatur

TSt
   #1
 6 128     0
Isolasjonen din er tett men ikke for fukt i tillegg vil jo luft spre seg over det som trolig er et stort luftlag over det som er der i dag. Vanskelig å vite hvilken effekt det har positivt på varme og negativt på at det ikke kan tørke nedover lenger.
  (trådstarter)
   #2
 190     Bekkestua     0
Tenkte ikke på tørke nedover problemet. Men er det så stort da?
En annen isolasjon som "puster" bedre?
Tenkte at ethvert tiltak med litt isolasjon må jo hjelpe....? Uten for store jobben.
Signatur
HSt
   #3
 22 700     Sørum     0
Du så vel at det var luft over leira, dette vil kunne ødelegge effekten av isolasjon ved å lufte inn kald luft så dette området må isoleres først
   #4
 2 330     I huset mitt     0
Er vel også lurt å tenke på brannsikkerhet.
-Blir noen ganske heftige gasser av å brenne diverse isopor-typer.
Derfor skal de oftest støpes inn/brukes i bakken. Ser ikke at det blir oppfylt om man kler de i taket i en kjeller?
  (trådstarter)
   #5
 190     Bekkestua     0
Hmm. Ja det er ca 30-50 mm luft over leira.
Hadde håpet å slippe å bryte opp det tregulvet og isolere og så ny undergulv osv før nytt gulv.

Brannfaren er et svært godt poeng. Andre ting som kan være bra produkt?

Kanskje blåse inn noe i luftlaget? Det koster vel en del?
Signatur
HSt
   #6
 22 700     Sørum     0
Ja noen blåser inn over leire men spørsmålet er fra hvor. Tror det å bore hull fra undersiden opp gjennom leira er dødfødt. Skal en legge nytt gulv kan det tas ovenifra. Noen rapporter at leire tyter ut overalt men vet det var gjort i taket opp mot loftet i en 4 mannsbolig vi bodde i en gang
  (trådstarter)
   #7
 190     Bekkestua     0
Ville være å borre på oversiden av leira og blåse i hvert fakk. Og så undersiden mellom panel og stubbloftet. Men spørsmålet blir jo kost nytte....
Signatur

   #8
 1 282     Bergen     0
Det fungerer dårlig å blåse inn over leire - støv kommer ut sprekker og andre borehull. Har selv senket tak under gulv med leire og deretter blåst inn. Det ga ca 10-12 cm med isolasjon under stubbeloft og ingen støvproblemer ved innblåsing.
Signatur
TSt
   #9
 6 128     0
Men kald luft som evt trekker inn oppå murkanten fordeler seg fint utover i luftlag over leire og ødelegger mye av isolasjons effekten. Det kan også være noe luftlag i yttervegg i gamle hus som kan bidra til dette. Det er en ordentlig møkka jobb og ta det neden i fra, leste noen klagde over støv fra sugebil ute men åpner en noe slik at en kommer til men en suge slange burde en slik kunne suge ut mye mellom hver bjelke. Men det bør stenges av med plast i den stripen en åpner opp først.
  (trådstarter)
   #10
 190     Bekkestua     0
Akkurat nå er ikke økonomien vår der til å ta så store grep med å suge leire osv.
Derfor jeg ser er lavthengende frukter som kan bidra til litt varmere gulv. Derfor jeg tenkte på å skru isolasjonsplater rett i taket i kjelleren el som kunne bidra til litt lunere gulv.
Signatur