(trådstarter)
   #31
 108     0

Klarer du å rekne ut ein ca. kvadratpris på gulvet uten varme? Da tenker eg på pris inkl. isopor, støyp og armering. Eg kommer til å rette av gulvet med grus først, før eg tar isopor/plast/isopor, armering, varmekabler og støyp. Varmekablene stripser eg rett på armeringsnettet. Eg skal gjer alt sjølv, så det er kun betongbil eg må leige inn..


Dette blir veldig ca pris da jeg ikke helt husker alle tallene. Om jeg tar vekk grunnstøpen som ikke du skal gjøre, samt vannbåren varme kom jeg på ca 600-650 pr kr pr kvadrat. Støpen og isoporen var dyr Sad Måtte ha sementbil med lang pumpe for å komme inn....

   #33
 158     0
Hvor mye betalte du for kun støpearbeidet inkl betong? Jeg har fått pris i dag på 310,- pr. m2 eks. mva.  dette gjør at mitt gulv kommer på 22000,- inkl. mva for 5m2 betong levert med pumpebil og et par timer arbeid virker dyrt.
  (trådstarter)
   #35
 108     0

Hvor mye betalte du for kun støpearbeidet inkl betong? Jeg har fått pris i dag på 310,- pr. m2 eks. mva.  dette gjør at mitt gulv kommer på 22000,- inkl. mva for 5m2 betong levert med pumpebil og et par timer arbeid virker dyrt.


Jeg skal sjekke opp. Men tror ikk 310 pr m2 er så ille...! Tror jeg lå over det. Største kosten er i betong og tilkjøring av betong.
   #36
 26     Oslo     0
Luftespalte og mulig kondens ...
Hei!
Hvordan plasseres luftespalten og viftene? Risikerer du å trekke inn varm luft (som inneholder mer fuktighet enn kald) som kan komme til å kondensere på kald vegg innafor isolasjonen - særlig på vinterstid der den gamle veggen over grunnen er ekstra kald? I så fall kan det jo føre til mer fukt enn ikke å gjøre noe.

Jeg driver selv med lignende prosjekt. Jeg limer xps-plater med fals mot betongvegg innvendig. Jeg tenker at om betongveggen blir fuktig, skader ikke det xps-en, så lenge fukten ikke trekker til organisk materale. Plateveggen blir tett i falsene (lim eller litt skum) og tett mot grunnmurssvill (skum). Lar platene også gå til bunn av grunnmur før pukk og golvisolasjon legges, så det ikke trekker fukt nedunder og opp i golvet. Innafor platene kommer jeg til å lage en tynn bindingsverksvegg med 5 cm rockwool.

Mvh.

   #37
 158     0
Jeg lurer på hvordan el. anlegges legges opp ved bruk av leca rehab. iso blokk, Feste av stikkontakt, og føring av trekkerør?

FV
   #38
 245     Karmøy     0

Det blir nok å lekte ut veggen slik at han kan trekke rør, feste bokser og kle med plater. Går jeg ut i fra da, hadde iallefall vært min løsning.
   #39
 158     0
Hva er da vitsen med å bruke leca blokker? det blir jo bare en ny mur på innsiden av den gamle muren?

Hvorfor ikke bare en vanlig stendervegg da?

Er det fare for fukt i fra grunnmuren burde vel platon være løsningen?

Er det mulig å felle inn el. anlegg i lecamur?


   #40
 10,486     Akershus     0
Hei.
Muligens et dumt spørsmål, men jeg ser du skriver at du har gravd deg under grunnmuren. Vi har et hus fra 1956, som står rett på "antatt fast leire" som det het i taksten. Det er kjeller her med litt snau høyde, som vi med tid, stunder og ikke minst penger har lyst til å innrede for eget bruk.

Hvordan fungerer dette med å grave seg ned lavere enn grunnmuren? Risikerer man ikke da at grunnmuren raser ned? Kan det graves "rett ned" i forhold til muren, eller må det graves skrått, så det under muren får bedre støtte? Vil den "antatt faste leiren" tåle at jeg graver f.eks. 20 cm lavere enn grunnmuren?
Signatur