#21
 72     Internett     0

16 grader er nok for høy lagringstemperatur. Det er viktig å skille mellom lagringstemperatur og serveringstemperatur.

Alle viner - uavhengig av type - bør lagres ved 10-12 grader, men hele området 8-14 grader er greit.

Serveringstemperatur er noe annet, og grovt sett bør hvitviner serveres mellom 6-14 grader og rødviner 10-18 grader, avhengig av type.

De aller fleste hvitviner og rødviner er best på hhv 8-10 og 14-16 grader.

Smaken er som baken, men 16 grader er for høy lagringstemp.

   #22
 7,686     Bærum     0
Enig i at lavere temperatur er gunstigere. Det viktigste er dog at temperaturen er jevn. Problemet i Norge er at de fleste drikker rødvinen alt for varm.
  (trådstarter)
   #23
 42     Kongsvinger     0
tempraturen er jo ikke fastsatt til 12 grader på noen som helst måte..Det er flere vines som fint kan lagres på 19 grader i opptil 4 år...Dessuten er det ikke mye av vinen jeg har som trenger så "strenge" lagringsbehov..Vin er best i glass :)Ikke på en hylle som støv sammler over flere tiår ;)

Dessuten har jeg flere rom som har lavere temp så om det skulle bli sånn at jeg blir avhengi av det er det alltid plass til en hylle eller to der og Smile
   #24
 365     trondheim     0
Artig prosjekt å følge samtidig som jeg suger til meg erfaring om dette fra andre. Vi holder også på å lage vinkjeller eller rettere sagt vinkott i kjelleren men har avventa med sluttføringa pga temperaturkrøll. Jevnt over ca 5 grader i kjelleren men ble målt litt lavere her i vinter. Må vel inn med termostatstyrt ovn for satser på en jevn temperatur på ca 8 grader. Fortsett gjerne din oppdatering:)