89    1    0  

Kan jeg fjerne disse metallskjøtene i tak-vegg-overgangen?

 13     0
Jeg ønsker å rive en vegg i forbindelse med oppussing av bad og lurer på om jeg kan fjerne disse metall-dingsene som går fra taket til veggen.

Dette er ikke en bærevegg (det ser man ut ifra tykkelsen på veggen) og veggen jeg vil fjerne er 1 meter fra bæreveggen som også har slike metalldingser festet mellom tak og vegg. 

Fra veggen jeg vil rive og til ytterveggen på huset er det 3,5 meter, og fra bærevegg til yttervegg er det 4,5 meter. Oppbygningen blir slik:
Yttervegg - 3,5meter - vegg jeg vil rive - 1meter - bærevegg.

Regner med at disse metallgreiene er for å stabilisere huset, så vil ikke fjerne de før jeg vet at jeg kan det. Det er ikke en etasje over denne etasjen, bare et tak med svak helning. 
Kan jeg fjerne disse metallskjøtene i tak-vegg-overgangen? - 20190908_165527.jpg - Linesine

   #1
 2 646     Akershus     0
Dersom ingen andre har noen fornuftig forslag, kan det se ut som noe man festet tau i når man skulle heise veggen på plass. Dersom jeg har rett, er det en bøyle av et eller annet slag på oversiden av svilla.

Har jeg rett, kan den bare fjernes. Men uansett hva det er, tviler jeg sterkt på at det har noe med stabilisering å gjøre, da hadde den ligget på skrå over flere stendere...

.Thag
Signatur