21,139    61    12  

Kjellergulv med varmefolie

 41     2
Skal legge gulv i kjeller på usiolert betonggulv. Betongen har heller ikke fuktsperre. 

Vurderer nå om jeg skal legge varmefolie for å få litt konfort i kjeller. Varmefolien er av merket "Flexwatt". Flexwatt skriver at under varmefolien skal man enten legge depron eller reflektorplater (3 el 6 mm). Dette er litt tynt mtp at betonggulvet ikke er isolert (fra 1971). 

Er det mulig å heller legge f.esk 2 cm xps under varmefolien? Eller er dette brannfarlig? Reflektorplatene er laget av polystyren. Er ikke xps laget av det samme? Tenker xps for å få litt bedre isolasjon og mindre varmetap.

Tenker da følgende oppbygging:
KNotteplast (pergo eller platon)
2 cmxps (300 trykkfasthet)
Flexwatt varmefolie
Plast /fuktsperre (anbefalt at flexwatt)
Parkett 

HSt
   #1
 36,640     Lillestrøm kommune     2
Du kan risikere ekstremt varmetap med for lite isolasjon, 70-90% tap kan du forvente. Er du uheldig ender du opp med at du ikke klarer å oppnå normal romtemperatur.  Mht varmefolien melder jeg pass, men tap i kjellergulv har jeg regnet på en gang. 5cm sier jeg er absolutt minimum selv om 7-8cm er mye bedre.  De tynne mattene under varmefolie isolerer nesten ingen ting (tynne) men er der pga varmefolien slik jeg forstår det.
   #2
 168     Trondheim     1
Tenkte akkurat på det samme i forhold til kjellergulvet. Ja, enig at 6mm blir alt for lite isolasjon på uisolert kjellergulv og at det anbefales minst 5 cm, men pga byggehøyde blir jeg nødt til å finne en mellomliggende løsning. 2-3 cm XPS isolerer betraktelig mye mer enn 6mm depron. Hadde først tenkt ril å støpe inn XPS plater med varmekabler, men lurer på om jeg kan gjøre det enklere enn det.

Så for meg følgende løsning
- 2-3 cm XPS våtromsplater limes fast på betonggulv med flislim
- 6mm depron (for å kunne slisse ned koblinger til varmegulv)
- varmefolie
- evt. plastfolie
- parkett eller laminat

Våtromsplater av type Wedi, Litex eller Tetti har et tynt sementlag.

Må man likevel legge noe støp/avretningsmasse over XPS platene pga brannkrav?

   #3
 292     Porsgrunn     1
Depron er ikke for å nødvendigvis isolere, men å reflektere varmen oppover, er det ikke? Vi har 6 mm depron, og det er godt og lunt i kjelleren nåSmile
   #4
 1,806     Trondheim     0
Det er leggeanvisningen til folie leverandører som "krever" depron.
   #5
 8,022     Bærum     0
Depron er ikke for å nødvendigvis isolere, men å reflektere varmen oppover, er det ikke? Vi har 6 mm depron, og det er godt og lunt i kjelleren nåSmile

Gammel overtro at den kan reflektere noe som helst oppover. 6mm depron isolerer like dårlig som 6mm glava.
Depronen er dog et egnet underlag for varmefolie da den gir en homogen og slett overflate som ikke skader folien.
HSt
   #6
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Denne overtroen Cosmo beskriver er den vi sliter med, jeg har vel postet snart 100 svar om dette (føles slik) uten at vi har klart å ta livet av denne myten. Den brukes vel også under varmefolien fordi det kuttes vel et hull/fordypning til koblingspunkter eller lignende men det overlater jeg til de som kan denne delen.

Det finnes isolasjon med spesielle egenskaper, Aerogel og lignende men har ikke sett dette i gulvisolasjonsløsninger enda (usikker faktisk på hvordan de bruker Aerogel isolasjonen også)  Depron har som Cosmo skriver samme isolasjonsegenskaper som EPS og for eksempel Glava, men den brukes i 20cm tykkelse minimum.

Jeg har kommentert HowTo's løsning før, kanskje har han noe som isolerer lenger ned i gulvet uten at han vet det, hvis ikke sponser han bare strømleverandør med minst 60% ekstra forbruk og er heldig at han har nok effekt til at det blir varmt. (Tapet med kun Depron kan sikkert bli opp mot 80-90% også, ref svar over der en ikke fikk opp temperaturen)
   #7
 514     0
Om du kun skal ha det for komforten sin del er det helt greitt, vi har 6mm depron og varmefolie under laminat nede i gangen, det er ellers åpen løsning opp til stuen så varme sånn ellers er det jo og gulvet er komfortabelt å gå på.

   #8
 5     Sandefjord     0
Hei

Hva gjelder Litex Membranplate har denne ikke et sementbelegg som andre våtromsplater som beskrevet over. Litex Membranplate er damptett og består av 4 lag med aluminium. Litex Membranplate er ideell å legge under varmefolie / varmekabler da den isolerer samtidig som aluminiumbelegget reflekterer varmen oppover.
Signatur
HSt
   #9
 36,640     Lillestrøm kommune     0
Nå er det slik at skal en reflekterende isolasjon virke optimalt så må en ha et luftgap og problemet alle som selger slik superisolasjon til vegger har er at bytter en ut luftgapet med normal isolasjon f.eks glava så blir ofte total isolasjonseffekten like god. Det kan godt hende at Alu belegget hjelper litt, men noen optimal reflektor løsning blir det ikke. Om det er lov å montere varmefolie oppå tykkere XPS får andre svare på, det må skjæres hakk til koblingsstykker etter det jeg skjønner.
   #10
 168     Trondheim     0
Hei

Hva gjelder Litex Membranplate har denne ikke et sementbelegg som andre våtromsplater som beskrevet over. Litex Membranplate er damptett og består av 4 lag med aluminium. Litex Membranplate er ideell å legge under varmefolie / varmekabler da den isolerer samtidig som aluminiumbelegget reflekterer varmen oppover.

Hei,

Takk for korreksjonen om sementbelegg. Greit å vite.
Lurer på om varmekablene kan legges direkte på platene eller må de løftes opp med netting e.l.