139    4    0  

Kjellergulv under drenering

 139     0
Jeg skal se om jeg klarer å formulere meg riktig her. 

Skal innrede kjelleren, det er drenert og isolert på utside. 
Fra tak til bunn av drensrør er det 231 cm, takhøyde i kjeller er noe over 200 cm. 
Hadde en kar på befaring her som mente det gikk fint å grave ned 40 cm, legge litt grus og støpe oppå der igjen. 5 cm isolasjon og 7 cm støp med varmekabler.

 Min logikk tilsier da at isolasjon og deler av støpen vil ligge under drenering. Han hevdet at huset ligger slik til at det ikke vil være noe særlig grunnvann i bakken.

Høres dette greit ut, eller er det risikabelt? 

   #1
 549     Skien     0
Normalt tilstreber man at topp av drensrør ligger jevnt med bunn av såle, ergo burde bunn av drensrør ligge et lite stykke under topp gulv innvendig.
Nå er dette et illustrasjonsbilde av Isodren, men prinsippet med drensrøret er likt..
  (trådstarter)
   #2
 139     0
Takk for det. Jeg har sett tilsvarende tegninger. Men i følge han som var her var det ikke noe problem å gå under drensrøret. Synes det høres rart ut, men samtidig kan det nok være at det er lite grunnvann her, da huset er på en høyde.
   #3
 549     Skien     0
Det kan være lokale forhold som gjør det mulig, men som oftest vil man kunne få mulighet til å ha noe kapillær opptrekk i støpen hvis man er uheldig ved mye regn e.l., hvor drensrørene vil fylles opp.
Kapillær opptrekk i støpen vil gjerne føre til saltutslag og i verste fall fuktighet i vegger og gulv.
HSt
   #4
 29 160     Lillestrøm kommune     0
Problemet er at en trenger ofte ikke dreneringen hvert år, det er en gang f.eks hvert 3 år at forholdene tilfeldigvis blir slik at en trenger drensledningen. Vi fikk plutselig svømmebasseng bak et hus en gang frem til da hadde nok vannet rent bort i grunnen. Det var en terskel i fjell som vi fikk fjernet som forhindrer det å skje igjen. Klarte aldri å resonere oss frem til hvorfor vannstanden I grunnen økte.

Dette var i Trøndelag, der har jeg også hørt om de som plages av støy fra drensledning 2000 vannstråler spruter inn i drensrøret og treffer vannflaten inne i røret og lager lyd som går gjennom veggen. (Det er ikje i nærheten av det andre huset)