166    5    0  

Kjellervegg

 52     Bergen     0
RHei, jeg vet det finnes mye gamle innlegg der ute, og jeg har lest meg grønn på alt. Men er så mye fram og tilbake på meninger, alle situasjoner er forskjellige så prøver meg på litt hjelp av dere fagfolk og erfarne der ute. Har en kjellervegg, denne var helt tørr før, men valgte å drenere fordi om. Det er gjort riktig, toppdrensrør er under bunn gulv. Knotteplast, og 5cm xps isolasjon for så luksusen av grov pukk helt tip tops. Har lekter ut og har 2cm avstand fra treverk til murvegg. Isolerer med 5cm glava proff. Gulv er det fruktsorter, det er varmekabler med depron og det blir flislagt med 7cm sokkelist. Så kommer spørsmålet. Kan jeg skru opp osb plater? Vi synes de er tøffe og tenkte å ha denne veggen med det. Veggen er 2.5 x 2.3 høy.  Eller burde jeg ta meg tid til panel ? 

HSt
   #1
 19 273     Sørum     0
Du burde isolert tykkere ute

Tolker deg dit at du mangler isolasjon i kjellergulv, Depron isolerer i praksis nesten igjen ting.

Mye lim stoff i OSB så du har rett i at du ønsker det som ikke er anbefalt. Det er derfor egentlig umulig å skulle anbefale dette når alle råd ga mot noe annet. Men er det tørt, alltid, så går mye bra selv om det ikke er anbefalt
  (trådstarter)
   #2
 52     Bergen     0
Skjønner, jeg gikk ut ifra SINTEF sine hvor minimum var 50/50
Hva anbefaler du av materiell? Hva er anbefalt ?
HSt
   #3
 19 273     Sørum     0
diffusjonåpent, virker som du har lest et sted at panel et gunstig, det er nok det
   #5
 12     0
Jeg lurer på det samme. Har ny drenering med 10 cm eps på utsiden, lecavegg hvor ca 3/4 av vegg er under bakkenivå. Det virker ut fra sintef byggforsk som at glava proff rett på veggen er løsningen her. Er panel malt i diffusjonsåpen maling i realiteten det eneste anbefalte valget?