6 355    15    0  

Kjøp av renoverings prosjekt.

 5     0
Hei, jeg vurderer og kjøpe et fint renoverings prosjekt (tror jeg).
Det ligger prisansatt på 750 000kr men vil trolig få det for en god lavere pris ettersom det selges av et forsikrings firma. Satser på og muligens legge inn et bud på 500 000 og håpe det strekker til.

Selve huset ble bygd i 1969 og var ferdig noen få år senere. Det ble bygge et påbygg i 1986 hvor stue ble utvidet og det ble bygd veranda på sør-øst og sør-vest siden av bygget.
Det ble kjøpt opp i 2011 av et ungt par som fant vannskader etter lekasje i pipen påført pga skadedyr (røyskatt)  og lekase i grunnmur pga takrenneavløp rå rett ved grunnmur og var ikke tett... Dette førte til at hele kjelleren ble revet av dette paret, kjøkken i hovedetasje revet og noen laminatplater ble også revet opp for og sjekke etter fukt i isolasjon. Taket ble også byttet av dette unge paret.

Det som må gjøres : Vegg må bygges i kjeller/underetasje for inngang pluss det må legges gulv.  Det må bygges trapp fra underetasje hvor inngang er og opp til hovedetasje.
Gulv må legges i gang, stue og kjøkken i hovedetasje. Vegg og tak på ordnes på kjøkken. Isolasjon må legges på loft. Det sto derimot ingenting om noe problem med det elektriske systemet i huset men ellers var kloak/rør systemet muligens dårlig og kanskje måtte byttes.

Kun hovedetasje og gang i kjelle vil bli tatt i første omgang for og få dette bygget boligt, da jeg tar tømrer utdanning og min far er utdannet tømrer og bor i nærheten kan hjelpe til vil mesteparten av arbeid bli gjort selv.

Er dette noe en burde satse på? Eller blir det muligens for kostbart?

   #1
 6 569     Akershus     0
Vanskelig å vurdere, det gis ikke fryktelig mye informasjon her. Har du kun takst/boligsalgsrapport å basere deg på eller har du sett huset i levende live?

Hvis alt av røropplegg må skiftes snakkker vi fort om 50 000 - 100 000, men det er et relativt usikkert estimat. Du sier det elektriske er OK, jeg ville uansett ha satt av en del til utbedring av dette. Erfaringen tilsier at man ofte må/bør oppgradere i forbindelse med rehabilitering av bolig. Behovene er helt annerledes enn før, både med tanke på kapasitet/antall kurser og antall punkter i huset.  Er anlegget fra byggeår? Vil tippe 50 000 - 100 000 her også.

Du nevner også fukt. Har du oversikt over omfanget av fuktproblemene? Her kan det skjule seg mye dritt og kostnader. Hvordan er dreneringen? Går ganske mange lapper der også om det må dreneres.

Synes utgangspunktet ditt er bra siden du og din far er tømrere. Dere har sikkert kontakter med andre håndverkergrupper som dere kan dra nytte av? Får du huset for 500 000 kan nok dette bli bra. Hvordan er prisene på tilsvarende boliger med nyere standard i samme område? Si at du svir av 1 million på prosjektet - er 1,5 millioner en god deal i dette området?

Kom gjerne tilbake med mer informasjon og bilder. 

Signatur
   #2
 5 189     Østlandet     0
Med to tømrere så burde dette gå greit, hvis dere har arbeidslyst og 1-1,5 mill.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 5     0
Ettersom jeg holder på og lese egenærkleringskjema nå har jeg kommet til at det har vert lekasje også fra kjøkken i hoved etasje og ned i kjeller etter kjøkken renovering i 1990 hvor da forskjellige rørdimensjoner ble satt sammen og ¨fuget¨ tett. Ellers er alt det eldre røranlegget bra, eneste problemet er at de som bodde der prøvde og ¨skøyte¨ på med nye rør og feil dimensjoner for og så fuge det tett.
Drenering ser også ut til og muligens være dårlig da bygget ligger i en nedoverbakke og det var fukt problemer i kjeller via ¨utett¨ grunnmur. Alt i kjeller er da blitt revet ut av tideligere beboere. Svigerbror er elektriker også så er mulig han kan gå over alt elektrisk for en billig penge. Hovedetasje ser bra ut, og etter både jeg og min far har lest rapport ser det ut som at for og få hovedetasje beboeligt må man få på nytt gulv, noe vegg, og innrede hele kjøkkenet, isolere mellom tak og hovedetasje. Kjeller blir mere langtids prosjekt i det tilfellet. Om dere ønsker kan jeg legge til salgs rapporten så dere kan se.
   #4
 22 352     Akershus     0
Hvor i landet er dette, hva er tomteprisen der og hvor mye koster en tilsvarende ok kåk?
   #5
 5 189     Østlandet     0
Her er det bare å kline til. Mye jobb, men billig inngangsbillett til boligmarkedet.
Hvor mye koster tilsvarende hus i området, og hvor mange kvm er dette på totalt?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 5     0
Tomte priser er på rundt 500 000 - 100 000 og pris på lignende bolig i henhold på størrelse på hus og tomt ligger på mellom 1,5 - 3 mill. Huset er på 177 kvadrat hvor kjeller utøver 77 og hovedetasje 100.  tomten er på ca 1 mål. Legger ved en link til en pdf fil, bare noen ikke stjeler huset fra meg elns hehe. http://att.emprof.no/images2/Eiendomsmegler1/EM1Rogaland/Stord/Documents/9813017560.PDF
  (trådstarter)
   #7
 5     0

Tomte priser er på rundt 500 000 - 1000 000 og pris på lignende bolig i henhold på størrelse på hus og tomt ligger på mellom 1,5 - 3 mill. Huset er på 177 kvadrat hvor kjeller utøver 77 og hovedetasje 100.  tomten er på ca 1 mål. Legger ved en link til en pdf fil, bare noen ikke stjeler huset fra meg elns hehe. http://att.emprof.no/images2/Eiendomsmegler1/EM1Rogaland/Stord/Documents/9813017560.PDF

   #8
 836     Østfold     0
Fantastisk utsikt!!!!!!! Blir spennende å se om det blir et prosjekt eller ikke
Signatur
   #9
 26     0
Klassisk Block Watne hus. Smile Tårnet var jo noe spesielt, men stilig synes nå jeg..

Kan være mye bra med dette huset, men mye arbeid. Lykke til!
  (trådstarter)
   #10
 5     0
Etter visning og inspeksjon og mye lesing på egenærklæringen så er konklusjonen at dette blir nok ikke noe av, da båda kloakk anlegget er gammelt, elektriske må byttes, isolasjon må byttes, drenering må ordnes og alt innvendig må muligens ordnes også blir det nok for kostbart men takk innsynene deres og tipsene men ja som sagt det blir nok ikke noe av dette prosjektet.