266    5    0  

Lage kjellerstue i gammel kjeller

 3     0
Hei,
Har søkt og lest div andre tråder om dette. Men jeg må ha ting inn litt med barneskje, da jeg ikke er noen proffsnekker.

Har en del av kjelleren jeg ønsker å lage kjellerstue i, 3 av veggene er ca 70% under bakkenivå. Huset er ifra ca 1948. Så litt lavt under taket, ca 220.

Det er mur på vegger og gulv.

Hvordan skal jeg gå frem for å gjøre dette riktig mtp fukt etc, noen sier man skal bruke fuktsperre, andre sier at man ikke skal gjøre det.

Beste tips på gulv? Lest blant annet om en slags heydi fuktmaling, deretter isopor og gulv over dette. Ønsker å beholde så mye av takhøyden som mulig.

Alle svar mottas med stor takk!

   #1
 375     Asker     0
Hei,

Har du et bilde eller 3 av rommet du snakker om? Det vil gjøre det lettere å uttale seg Smile

Hvor stort er rommet, er det saltutslag på vegger/gulv, er veggene pent pusset eller normalt betong. Er det Siporex elementer? Spørsmålene er mange, derfor vil et bilde kanskje gi svar lettere.

Men det finnes selvfølgelig en rekke måter å løse dette på.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Beklager det sinnsyke rotet. Rommet er ca 15-17kvm. Skal rives 2 boder som er i ene enden av dette rommet. Påtenkt å lage kinorom/kjellerstue.

Kan komme med bedre bilder når jeg får ryddet. Tenkte å begynne med prosjektet til januar/februar.

Lage kjellerstue i gammel kjeller - DSC_0011.jpg - Sten_AndreLage kjellerstue i gammel kjeller - DSC_0012.jpg - Sten_Andre
   #5
 52     0
Ser ut som huskonstruksjonen din er identisk med min. Jeg har brukt hele 2018 for å innrede kjelleren, med mesteparten av tidsbruken på pigging og utgraving av gulv (og å finne tilbake til motivasjonen etter å ha spadd ut 60 tonn masser Wink ).

Har du mye takhøyde akkurat nå? Vet du noe om hva som er under betonggulvet/har du anledning til å bore et hull og sjekke?

Om du ikke har fuktsperre i gulvet så må du legge ned en, uansett hva. Du bør også legge ned XPS/EPS (min. 50mm helst 100mm. Glem depron, tykkelse er det som gjelder i fh.t. isolasjonsevne). Oppå dette gjør du som du vil. Gulvstøp med varmekabler eller flytende spongulv er de to mulighetene jeg hører oftest.

Om du velger å grave ut gulvet, er oppbygningen gartnerduk, 10cm pukk, isolasjon+ fuktsperre, og så armert gulvstøp. Jeg valgte å legge fuktsperra mellom to lag isolasjonsplater så verken armeringen eller pukken fikk anledning til å perforere den.

Uansett hva du velger av de to mulighetene, så er det verdt å nevne at begge disse valgene bygger en hel del. Himlingen vil jo bygge 4-5cm og gulvet bygger 20cm fortere enn du tror (5cm isolasjon og flytende spongulv er vel unntaket.. 8cm).

Himlingen retter du opp ved å krysslekte før du skrur plater i det (antar at du ikke akkurat har CC-60 på de dragerene i himlingen der).

Har du isolasjon på utsiden av veggen? Hvis ikke, må du holde deg til 7cm isolasjon lagt mellom et skjelett av 48mm lekter som du fester i gulv og tak langs grunnmuren med 2cm glippe mellom lektene og muren. Husk svillemembran eller plast mellom lektene og gulvet om du går for gulvstøp. Ikke plast i veggene.