117    1    0  

Lekte ned innvendig tak mot loft/luftesjikt #leire #spotter #valmettak

 8     Drammen     0
Hei,

jeg holder på å renovere en dårlig isolert bolig fra 30-tallet, og har nå kommet til stuen i 1. etasje hvor jeg skal lekte ned tak for å få isolert og installert spotter, før det samme skal gjøres med veggene (isolere, opplegg for skjult elektrisk anlegg og kles med gips). 

Det er i dag stort varmetap oppover, da det på vinteren blir mye isdannelse rundt taket. 

Her er god takhøyde i dag på 260cm, hvor det er leire i taket som skiller 1. etasje fra "loftet" (valmet flatt tak, så fungerer bare som luftesjikte), spørsmålet mitt er om det holder å lekte ned taket med 48x48 og isolere med 50mm glava, eller om jeg absolutt bør krysslekte (2 x 48x48) for å få totalt 100mm isolasjon i taket, og er dette nødvendig for å få plass til spotkasser (holder det med 48mm høyde?)?

Er det eksempelvis noe isolasjon på 50mm som er like effektiv som 100mm glava?

Som bildet under viser har jeg allerede tatt en vegg for å kunne få installert varmepumpen (tok ut parafinovn i sommer), men skal ta taket før jeg setter i gang med de resterende veggene. 

Lekte ned innvendig tak mot loft/luftesjikt #leire #spotter #valmettak - IMG_1786.JPG - VillaWesteng

   #1
 2 929     Akershus     0
Jo mer jo bedre, siden du har høyden til det. Er det aktuelt å bytte ut leiren med glava, blir det enda bedre. Da kan du også ha inntrukket dampsperre, så alt blir riktig og trygt i forhold til kondens...

Spottkassehøyden avhenger av type spot. Kassene til en typisk LED spot i dag bygger snaut 50 millimeter.

.Thag
Signatur