40    3    0  

Lettvrgg/skillevegg på bad

 4     0
Jeg skal begynne å pusse opp badet. Neste uke skal vegger rives og gulv pigges. Når dette skal bygges opp igjen tenkte vi å lage en flislagt vegg mellom dusj og wc for å skille av. Er det enklest å lage denne veggen av topp/bunnsvill og stendere som kles med våtromsplater? Eller kan man f.eks bruke 50mm tykk våtromsplate som man limer fast?

Burde man sette opp denne veggen før eller etter membran og flislegging eller spiller det ingen rolle?

Stjql et bilde på nettet som viser lignende vegg.

Vi tenker også å lage en slags benk inni dusjen som skal flislegges. Samme spørsmål gjelder vel denne også. Før/etter membran og flis?
Lettvrgg/skillevegg på bad - 8d903d6846719f407172ce49bc4b1821.jpg - Bimmer327

TSt
   #1
 14,599     0
Enden av plass bygde vegger er et veldig kjent sted for lekkasjer på nye bad. Så ville ikke hatt konstruksjonen med utvendige hjørner og treverk inni dette.
   #2
 6,463     Akershus     0
Ville limt sammen våtromsplater til ønsket tykkelse, limt denne veggskiven til vegg og gulv. Før eller etter flislegging spiller egentlig ingen rolle. Det viktigste er at dersom det er fuktighet på avveie tåler denne veggen det.

.Thag

  (trådstarter)
   #3
 4     0
Takk for svar.

Det var det jeg tenkte. At det blir tryggest etter membran er lagt.

Så litt rundt på både litex og wedi sine monteringsanvisninger etter jeg postet innlegget. Det skal holde med 50mm plate som blir limt og festet med beslag. Da den bare skal flislegges og ikke bære noe vekt utenom.

Da satser jeg på å gjøre dette etter det er flislagt 👍