257    11    0  

Lydisolere mellom trappegang

 36     0
Hei! Noen som kan komme med et god oppskrift for å lydisolere to etasjer fra hverandre? 

Tenkte da å sette opp en lydisolerende vegg med lydisolerende dør i 2. etasje mot trappen. 

Formålet er å redusere lyd fra etasjen under til å nå 2. etasje, ettersom både stuen, kjøkken og hovedinngang er i 1. etasje.

Soverommene er i 2. etasje, Trenger råd om jeg skal bruke fermacell , stålstendere, enkel gips , dobbel gips rockwoool og hvilket dørblad anbefales. Er også innom tanken med å montere glassvegg med tilhørende glassdør.

Legger ved bilder og takker for alle som bidrar.Lydisolere mellom trappegang -  - djrobbie
Lydisolere mellom trappegang - 3.jpeg - djrobbie
Lydisolere mellom trappegang - 2.jpeg - djrobbie
Lydisolere mellom trappegang - 1.jpeg - djrobbie

TSt
   #1
 14,520     0
Her må en finne ut av hvor en får støy igjennom.  Ville vurdert oppgradering av flater og dører istedefor å ødelegge hele 2 etg med dette, ventilasjon må kanskje endres for å ikke ha spalte under dørene.  Vet heller ikke om det er OK å ha en trapp så starter direkte i en døråpning.  
  (trådstarter)
   #2
 36     0
Takk for tilbakemeldingen!

Luftlyden går naturligvis fra stuen i 1.etasje , reflekteres gjennom trappen/åpningen og så videre under spalten på dørene. Spaltene er der fordi det er balansert ventilasjon i huset med avtrekk på badet i 1.etasje og badet i 2.etasje.

Dørene i 2.etasje er massive (ikke pappblad). Hvis vi skal begynne å "knote" med ventilasjonen for å kunne ha tette dører, så er vel eneste mulighet montere overstrømmingsventiler (med lydfeller) fra alle soverommene og ut i gangen?

TSt
   #3
 14,520     0
En kan ha avtrekk direkte på soverom også men da må en ha tilluft et annet sted igjen.

På jobb er det montert overstrømmingsventiler (med lydfeller) ved oppgradering av lokaler og det virker veldig mye bedre enn tidligere løsning.

Jeg ville som sagt tenk meg nøye om før jeg ville begynne å lukke noe men skal en bo der i evighet og kun forholde seg til egen mening så kan en jo gjøre som en vil men de fleste ville si at mye av etasjen er ødelagt hvis en lukker her.
  (trådstarter)
   #4
 36     0
Ja, viktig å tenke seg nøye om før man konkluderer vegg eller f.eks overstrømningsventil. Når man først bygger vegg, er jo glassvegg m/ glassdør også et alternativ. Skyvedør har jeg ingen tro på at vil løse problemet.

For å finne ut om det faktisk er "glippen" under døren som er årsaken, er det noen måte å teste ut dette? F.eks med en glavastripe i spalten og stappe glava inni nøkkelhullet? Bare en tanke Wink
TSt
   #5
 14,520     0
Det skader iallfall ikke å forsøke slik enkel test. Hjelper det mye så vet en at dette er kilden men motsatt kan det være at testen ikke er god nok, vil tro at lyddør med pakning også kan hjelpe mye men en får som sagt problem med ventilasjonen.

Har vært et sted hvor de byttet dører og huset ble noe helt annet etterpå.
  (trådstarter)
   #6
 36     0
Er det enkelt å fjerne gerikten for å se om det faktisk er elastisk fuge og eventuelt bakstopp rundt hele dørkarmen?
Hjelper kanskje ikke så mye at parketten er gjennomgående i hele gangen? Bør jeg fuge den tynne listen som allerede er under døren da?
TSt
   #7
 14,520     0
Kan jo hjelpe men tror ikke det før karmer og mulig dørblad er bedre og da kan en se på det samtidig med evt bytte. 

  (trådstarter)
   #8
 36     0
Ok , har du et triks for å skånsomt fjerne listene rundt døren (de er spikret med dykkertpistol), slik at jeg kan se om det faktisk er lagt inn bunnfyllingslist og fuge mellom dørkarmen og veggen? Det kan jo hende at der er åpent bak listene rundt døren også.
  (trådstarter)
   #9
 36     0
Ser at det er skum mellom døren og veggen. Har dette en negativ effekt?
Lydisolere mellom trappegang - 8D947141-4D3A-480B-98D8-9F3899B31283.png - djrobbie
TSt
   #10
 14,520     0
Det bør tette bra. I tillegg er det ikke skåret av da er det relativt tett.