208    2    0  

Merkelig inneklima etter renovering

 1     0
Heisann! 

Sliter litt med en sak i heimen. 

Huset vårt er bygget i 1982 og for et drøyt år siden ferdigstilte vi renovering av stue og kjøkken. Vi satte også inn varmepumpe av merket Daikin NEXURA 35 gulvmodell. Denne står på døgnet rundt og er den primære varmekilden. 
Men det merkes en svak kjemisk og merkelig lukt i hele området av huset som er renovert. (ca 70kvm) For dere som er godt kjent med sparkling kan lukten minne om den som ligger i rommet når du er ferdig å sparkle/pusse, men samtidig ikke like "sterk".  Kan det være avgassing fra denne operasjonen selv om dette foregikk i oktober 2018? Skal sies at det ikke er en ubehagelig sterk eller ekkel lukt, og man blir ganske fort vant til det, men det er nok til at jeg blir tynnere i håret av frustrasjon. 

Servicemann har rengjort og sjekket pumpen for å utelukke den. 
Renoveringen i seg selv innebærte ny dampsperre, gips på vegger og tak med listefri sparkling, nytt gulv og vinduer m.m. Har også satt inn to ventiler diagonalt i stue/kjøkken.

En annen teori er som følger; 
Under renovering valgte vi å ikke fjerne det gamle gulvbelegget overalt, kun der det var behov. (Strøm, vannrør o.l) Kan dette være årsaken? 
belegget har et skum/marshmallow aktig stoff under og ligger rett på sponplatene. 

Skal også sies at det er ingen form for balansert ventilasjon i huset, kun ventiler i vegg. 


Gjerne kom med forslag til hva dette kan være, eller om du har opplevd noe lignende. 

   #1
 405     0
Jeg har sparklet ganske mye over flere år både hjemme og på hytta. Jeg har aldri opplevd at sparkel har gitt lukt etter at den har herdet.

Da tror jeg mer på teorien din om gulvbelegg. Jeg har ikke opplevd dette selv, men mener jeg har lest om andre som har hatt problemer med lukt av gulvtepper og belegg som er bygget inn. Det bør være noen her på forumet som har mer direkte erfaring med dette.

   #2
 5 111     Sørnorge     0
Kan kanskje være en ide å skru av varmepumpa og lufte godt ut en dag med mildvær og se om lukta blir borte. Om du får den bort, la vp være av i noen dager og se om lukta kommer tilbake. Det er ikke nødvendigvis pumpa som lager lukten, men når den er av blir det mindre sirkulasjon av luft i huset. Dermed kan det bli lettere å finne ut hvor lukta kommer fra.