136    2    0  

Min erfaring med lydhimling i leilighet fra 1910

 29     0
Hei

Jeg søker mye gode tips fra nettet og tenker derfor å dele noe tilbake. 

Først vil jeg si at hvis du har en utfordring kan det ofte spare deg for mye tid og frustrasjon med å ta kontakt direkte med en ekspert. 

1. Problemstilling 

Ekstremt lytt på soverom mot nabo over. 
"Definisjon " 
Hører prat men akkurat ikke hva fra nabo over, hører ekstremt godt trinnlyd og alt av lyder fra alt av skap skuffer og til og med lysbryteren. 

2. Løsning 

Taket ble senket med Glava lydbøyle type D, siden taket var skjevt ble det derfor senket totalt 10cm 
Lekter i tak 48x48 med 5cm glava proff 34 etterfulgt at 2 lag 13mm kartonggips med forsyvning ( gips en vei så den andre veien ) stoppet litt før veggen og høyelastisk akryl rundt. 

3. Tabber? 
Det ble levert 90cm bredde på gipsplatene så ( takgips ) det ble flere lydbøyler enn nødvendig, snekkeren mente det ikke hadde noe merkbar forskjell ( desverre er jeg redd det har noe å si ) jeg angrer også på 5cm glava da taket ble senket med ca 10 ( 7-10 cm ) her hadde det vært plass til mer. 

4. Resultat 

Bank i bordet! Har nå hatt lydhimling i snart ett år, har pt ikke hørt en eneste stemme eller " luft lyd " fra etasjen over, desverre hører jeg noe tramping men dette er langt svakere. 

5. Hva skulle jeg gjort annerledes? 
Sørget for at det ble levert 120 bredde på platene som hadde blitt færre d-bøyler, 10cm glava som kanskje ville gitt bedre resultat. 
Min erfaring med lydhimling i leilighet fra 1910 - 20191127_193817.jpg - Klavis85

   #1
 1 330     Bergen     0
Fuging med elastisk masse (TEC7/silikonbasert) er et must ved første gipslag og ev andre når der brukes list. Også viktig med avstand mellom lekter og vegg.
Signatur
HSt
   #2
 28 839     Lillestrøm kommune     0
Ja jeg kan bekrefte at det er viktig å følge oppskriften på dette, vi bodde i leilighet i Trondheim med senket tak og 2 lag gips men der hadde det nesten ingen effekt. Men så vet vi ikke hva slags feil de hadde gjort når sette ble satt opp. Jeg tipper både lydbøyler manglet og fuging var mangelfull