167    3    0  

Nødvendig å fjerne spon over glava i gulv?

 2     0
Hoi!

Driver med et lite (stort for meg og mine tommeltotter) prosjekt i forbindelse med nylig kjøpt enebolig. Har allerede revet vegger rundt kjøkken, og driver nå med fjerning av parkett samt legging av gulvspon i store deler av overetasje. Åpen løsning, så skal legge samme type gulv i stue, gang og på kjøkken.

Når jeg river parketten, ligger det masse spon over glavaen. Har til nå gått over med støvsuger, men ser at dette vil koste både tid og rygg hvis jeg skal gjøre det slik over det hele. Er det nødvendig å fjerne? Kan liksom ikke skjønne at det skal ha noen betydning for verken lyd eller isoleringsevne.

Har brukt dette forumet som ressurs under store deler av arbeidet, men akkurat dette kunne jeg ikke finne svar på. På forhånd takk for hjelpa!


   #1
 2 141     I huset mitt     0
Velkommen til forumet.

Nei, du treng ikke fjerne støv og spon oppå isolasjonen.

Når du nå har gulvet oppe, så sjekk at isolasjonen fyller helt opp i etasjeskille, og spesielt sjekk ute ved ytterveggene at det er tett med vindsperre ytterst (viktig!) og isolasjon ligger i alle hulrom.

Skal du ha det lille extra, vurder å snu en bit isolasjon ytterst for å stoppe ev luftdrag inn i isolasjonen. (vindsperra viktigst).Wink

Dette for å få lune varme gulv.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Tusen takk, og takk for tipsene. Skal sjekke alt av isolasjon slik du beskriver! Smile
   #3
 2 141     I huset mitt     0
Greit å gjøre det ordentlig når man har sjangs og tilkomst.Wink

Ser at jeg muligens skrev litt uklart i punktet det lille extra, med hva jeg tenker på som snudd isolasjon:
Den ytterste biten imot yttervegger av isolasjon legges på høykant (snudd vertikalt/reist opp)i en tykkelse, for så videre normalt liggende bortover hvert fakk.