162    2    1  

Ny kledning og etterisolering av hus fra 1962

 9     Bergen     0
Huset (bindingsverk) mangler dampsperre (plast) slik det er vanlig i nye hus i dag. Har på innsiden av stenderne rupanel, varmereflekterende Al-papp, porøs huntonitt, strietapet og diverse lag med maling. Har dette noen dampbremsende effekt ? Usikkerheten gjør at jeg har tenkt å gjøre følgende: Fjerne gammel kledning, forhudningspapp og asfaltplater. Da får jeg kontrollert om gammel 10 cm isolasjon ligger som den skal , eventuelt justere (har det noe for seg å skifte gammel 10 cm rockwool med ny isolasjon ?). Deretter lekte ut med 48x48 mm og tilleggsisolere med 5 cm Glava, nye asfaltplater og ny vindsperre. Til slutt utlekting med 23x48 mm og ny kledning.
Etter å ha lest de fleste tråder med gode råd her på forumet tør jeg ikke legge på mer en 5 cm Glava pga. manglende dampsperre. Eller kan jeg ta sjansen på f.eks 10 cm ?
Takknemelig for kommentarer til dette.

   #1
 219     Stavanger     0
Så lenge den eksisterende isolasjonen er myk og virker fin, kan den med fordel gjenvinnes. Men her vet jeg det er mange ulike meninger ute og går, det optimale er selvfølgelig å installere nytt. Men det er et kostsrpørmål også. I vårt hus fra 1957 har vi benyttet isolasjon som er i god stand på ny.

Er det en spesiell grunn til at du planlegger å bruke både asfaltplater og vindsperre? Det blir vel litt smør på flesk?

Har dessverre ikke noe godt svar til spørsmålet ditt om 15 cm vs. 20 cm isolasjon uten dampsperre. Det kan klokere folk enn meg mer om.
  (trådstarter)
   #2
 9     Bergen     1
Dobbel vindsperre er sikkert for å få det helt vindtett, spesielt rundt vinduer og dører. Var i hvert fall vanlig i fuktig og vindfult klima som på Vestkysten.