#61
 3,955     0
Man begynner øverst og jobber seg nedover - det er det beste :)
Først tak - så vegg - så gulv...

Taz sin måte å legge gulv på er grei nok, men jeg bruker å flytte ut gulvet allerede når jeg har lagt ca 1 meter - dette for å unngå at gulvet kommer i klem ved dører og andre hjørner.

  (trådstarter)
   #62
 211     0
Ferdig!!!  :)  :)  :)
Kommer tilbake med et Tabber & Erfaringer innlegg. Jeg ble rik på begge deler....  Tongue
Nyco: isolere kjellerrom innvendig - IMGP2698-2.jpg - nyco
   #63
 516     0
Grattis.

dette ble fint!
har forresten begynt med kjelleren min jeg også nå. Venter på trikkeren før jeg kan ta overflatene.
Signatur
  (trådstarter)
   #64
 211     0

Grattis.

dette ble fint!
har forresten begynt med kjelleren min jeg også nå. Venter på trikkeren før jeg kan ta overflatene.


Du får lage en tråd da  Smile Synes å huske å ha lest at du også ville lage en slags rom-i-rom konstruksjon. Blir spennende å se  Cool
  (trådstarter)
   #65
 211     0
Erfaringer og tabber

Stenderverk
Se opp for vindskeive stendere. Selvfølgelig forplanter det seg ut, og får man dette nærme et hjørnet med loddrett-mønstrede veggplater, sier det seg selv at det ikke ser bra ut....

Ferdigmalte huntonittplater
Vel, det er ikke utelukkende positivt. Det er naivt å tro at du ikke kommer til å rispe opp eller lage hakk i ei plate. Da kommer problemet. Du må finne maling med samme fargenyanse. Og dersom overflaten i tillegg har en noe ru/mønstret overflate, blir det umulig å fikse. Neste gang kjøper jeg umalt huntonitt-plater og maler etterpå. For det er meget praktisk å jobbe med 60cm brede plater istedenfor 120cm spon, spesielt når du må forsere trange korridorer mellom saga og der du monterer platene.
Vanskelig å sette platene inni hverandre? Du har sikkert dunka et hjørne på plata. Ta en tapetkniv å skjær av litt nederst.

Parkett
Hvorfor velge parkett når man kan velge laminat, er erfaringen jeg sitter igjen med. Jeg kommer ikke på et eneste argument for parkett! Jeg fatter ikke hvordan man setter elementene inni hverandre på kortsida, uten å løfte opp hele raden?? Ergo blir det knot. Dessuten synes jeg det er mye lettere å montere laminat enn parkett også i lengderetning. Og laminatplatene er kortere i lengden, altså enklere å håndtere. Og så har jeg inntrykk av at laminat er laget av dødere materiale, altså er det mindre risiko for at platene utvider /trekker seg sammen og lager sprekker i skjøtene.

Elektro
Tenk over hvor mange stikk du egentlig trenger på en vegg. Jeg tenkte ikke nok gjennom det, og endte opp med to stikk på litt over 3 meter lange vegger, noe jeg ser på som vel luksuriøst og unødvendig. Hadde spart noen lapper på å kutte ut den ene. Men trenger ikke skjøteledning da. Og som elektrikeren sa: fra en elektrikers ståsted er det perfekt, hehe...

Listverk
Vi valgte å male listene selv for å få rett fargenyanse og glans. Trikset med å male lister, er å ikke få malingen til å renne nedover lista mens den tørker. Trur du at du har strøket penselen tilstrekkelig mange ganger over lista, så stryk en gang til. Tørker det malingdråper på sida ut mot rommet, ser det stygt ut. Tørker det dråper på sida som skal inn mot vegg, får du selvsagt ikke lista helt inntil veggen...
Når jeg monterte gulvlistene helt nedpå parketten, oppstod voldsomt med gulvknirk i parketten lengst mot vegg. Så jeg måtte av med listene igjen, og monterte dem med ei blikkplate mellom parkett og list. Det løste saken.
Skal du skjøte listene, er det en ide å gjøre dette under stikk-kontaktene, så blir skjøtene mindre synlige.
Og jobber du med vegger som ikke er 100% i vater, er akryl i hjørnene et must.
Det ser finest ut hvis listene rundt døra er tjukkere enn gulvlistene. Får du ikke tak i det, ville jeg saga ut  dørkarmlister sjøl fra anna plank.

Ventilerende konstruksjon
Når konstruksjonen tok form, mista jeg trua på ventilering gjennom 3mm spalte under bunnsvill. Så jeg droppa å montere gulvlister til dette formål. Men som foto nedenfor viser, er mønsteret på veggplatene slik at det vil bli en viss form for gjennomluftning fra betongvegg inn i rom. Men varm luft stiger vel oppover, så jeg trur neppe det har noen effekt. Da har jeg større tro på lufting over toppsvill, der luftespalta tilfeldigvis ble ca 10mm istedenfor 3mm.... Men jeg har størst tru på lufting ut til uisolert korridor gjennom det jeg håper fungerer som en rom-i-rom konstruksjon (figur side 1 i denne tråden).
Nyco: isolere kjellerrom innvendig - IMGP2699-33.jpg - nyco
   #66
 9     0
Takker for flott tråd :)

Prøver å banke inn et rom i kjelleren min selv for tiden... får alle materialer i morgen, så da blir det action  ;D
Selv går jeg for tilfarergulv med isolasjon men dropper rett og slett isolasjon i veggene.. håper det ikke blir kjølerom der nede i det nye soverommet  ::)
  (trådstarter)
   #67
 211     0

Takker for flott tråd :)

Prøver å banke inn et rom i kjelleren min selv for tiden... får alle materialer i morgen, så da blir det action  ;D
Selv går jeg for tilfarergulv med isolasjon men dropper rett og slett isolasjon i veggene.. håper det ikke blir kjølerom der nede i det nye soverommet  ::)


Fornuftig løsning, synes jeg, særlig når du bare skal ha det til soverom. Man fyrer jo ikke så mye i soverom uansett. Du får nå litt varmere gulv og forøvrig et svalt rom å sove i  Smile

   #68
 3     Norge     1
Hei

Har lagt fuktsperren under sponplatene som anbefalt av Glava ( har EPS under mot betong ).
Hvordan skal fuktsperren ( plast ) avsluttes mot vegg ? Skal den føres opp bak stendere som blir foret ut 20mm fra murvegg, eller skal den bare ligge under sponplatene ?

Noen gode råd ?
   #69
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Laminat = billig plastgulv som etterligner tre.
Parkett = litt mer eksklusivt, føles lunere og varmere å gå på.