96    4    0  

Nytt gulv på eksisterende flis?

 2     0
Jeg har et vaskerom kjelleren på et eldre hus (1967). En tidligere eier har, på 80 tallet en gang tror jeg, lagt flis rett på betongen på gulvet i dette vaskerommet. Det er også montert et toalett og et dusjkabinett. Nå tenker jeg å pusse opp dette vaskerommet. Lurer på om det er nødvendig å pigge opp flisene eller om det kan bygges nytt gulv med varmekabel, støp og flis oppå de eksisterende.

TSt
   #1
 11 660     0
Det er ikke noe membran her. Ville gjort det ordentlig hvis det først skal gjøres.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Ikke noe membran der nå, men kommer til å legge membran på det nye. Det jeg prøver å finne ut av er hvilke risikoer det medfører (foruten en drøy cm lavere takhøyde) og hvor stor den risikoen evt er. For min del kan jeg bare tenke meg at undergulvet vil være noe mindre stabilt enn kun betong. Men samtidig er det fliser som har ligget der i over 30 år og jeg finner ingen uregelmessigheter.
   #3
 178     Trøndelag     0
Dette høres enkelt ut:
Du har ikke hatt problemer med dette inntil nå. Har du plass i høyden bare legg lavtbyggende varmekabler og legge fliser. Om du smører på membran har vel ikke så mye å si siden dette er et kjellergolv der en liten lekkasje ikke har mye å si.
Du må vurdere hvor viktig det er med fall. Blir det mye vannsøl hele tiden vil du kanske ha litt fall til sluk.
(Du får ikke godkjent dette etter våtromsnormen uansett)
   #4
 1 370     Bergen     0
Her ville jeg ha tatt opp flisene som har lagt i over 30 år, da jeg aldri kan tenke meg at de er vanskelige å få opp. Sikkert ikke god fliselim som ble brukt den gang. Få det bort, og bygg opp igjen ifra bunnene. Det vil spare deg i det lange løp. Kjør på med membran rett på betong gulv og fliser opp. Evt. fall mot sluk justerer du med flisene som du legger.