319    4    1  

Ombygging med budsjett på 800.000

 1     0
Skal bygge om bolig innvendig. Har budsjett på 800.000 med buffer på 200.000. 

Hva som MÅ gjøres:
-Rive 1 kjøkken
-Flytte kjøkken til annet rom og bygge helt nytt
-Utvide badet og total-renovere dette.
-Rive 2 vegger
-Forsterke 3 vegger (gjøre de mer lyd tett) og fjerne 2 dører.
-Sette opp 1 lettvegg med dør
-Bytte 2 vinduer og 1 terrassedør
-Bygge liten trapp opp til halvplan


Hva vi ØNSKER i tillegg:
-Nytt gulv i entre, gang og 1 soverom
-Ny inngangsdør
-Gjøre entreen mindre ved å flytte en liten vegg m dør
-Bytte ut 2 mindre vinduer
-Ny peis/vedovn (rive den gamle)


Ønsker å gjøre minst mulig selv. Men vil gjerne male vegger o.l selv.
Kan vi få til dette med vårt budsjett? Tenker selvsagt ikke å gå for de dyreste løsningene, men holde det litt basic, som mellomklasse IKEA-kjøkken, laminat gulv, enkelt men tidsriktig.

   #1
 549     Skien     0
Det enkleste her må jo være å innhente noen anbud fra entreprenører Smile
Siden det skal flyttes, rives og bygges om mye, går det fort maaaange timer på dette.
Mye dyrere enn å bygge tilsvarende nytt.
Ville nok regnet minimum 250.000 til kjøkken og 300.000 til bad, hvis ingenting skal gjøres selv.
   #2
 108     0
Har gjort tilsvarende som hele jobben din og litt mer for et budsjett på ca 900k. Da gjorde jeg riktignok en del selv så som all riving, pigging av gulv bad, skruing av undergulv, all montering kjøkken, noe maling/sparkling, priming/smøremembran, håndlanger elektriker osv. Dvs alt som tar tid men er enkelt.

Som mikaelberberg sier kan det gå mye timer på riving/flytting, anbefaler deg å gjøre en del av dette selv og ikke minst bruke tid på planlegging slik at alle vet hva de skal gjøre. Mitt prosjekt tok ca 7 uker, gikk 50k over budsjett.
TDJ
   #3
 1,627     Asker      1
Ønsker å gjøre minst mulig selv. Men vil gjerne male vegger o.l selv.
Kan vi få til dette med vårt budsjett?

Man er jo ofte i denne situasjonen; ønsker å få til mest mulig for minst mulig... Blush
Her er det minst mulig BÅDE på egeninnsats OG penger....
Tror kostnadene (OG fallgrubene...) ved slike prosjekter kan mangedobles gjennom dårlig planlegging og elendig / udyktig entreprenør Unsure. Mao ekstrem høy risiko !

TS beskriver en svært omfattende og tidkrevende ombygging av en eksisterende bolig. En av de store kost-driverne her vil være om boligen må/skal bebos under hele bygge-perioden. Dvs om bad, kjøkken, entre, stue og soverom skal benyttes under perioden. Entreprenør må koordinere flere besøk av leveranser, snekkere, rørleggere, elektrikere, flisleggere osv og samtidig ta hensyn til bruk under veis..... Materialkostnadene til det "nye" vil være marginale i forhold til timekostnadene i dette prosjektet.

Tror TS vil være best tjent med å flytte ut under ombygging. Tror så mest effektive og kostnads-besparende egeninnsats ville være å rive ut ALT gammelt og deretter be om tilbud/anbud fra entreprenører basert på et mest mulig ribbet råbygg. Vil vesentlig redusere usikkerheter hos entreprenør og sikre kontinuitet i dennes arbeid/fremdrift.

Ikke helt praktisk å "flytte" en familie på denne måten, og heller ikke enkelt å bestemme break-even mellom eventuelle leie-kostnader og forsinkelses-kostnader. En no-brainer er om det finnes slektninger eller gode venner i nærheten som tilbyr midlertidig (og gratis...) opphold av sitt gode hjerte Angel. Leie av camping-bil/-vogn med midlertidig plassering på egen tomt er heller ikke helt uvanlig i en bygge-periode.

Et alternativ er å stykke opp totalen i "pakker" og avtale slike med entreprenøren. Da kan egeninnsats (riving) og bo-funksjoner enklere tilpasses iht framdrift. Men total varighet av prosjektet (og kompleksitet) vil bli mye større.
Signatur
HSt
   #4
 36,579     Lillestrøm kommune     0
Støtter dette, jeg har bygd på hytte med tilbygg som åpen kjøkkenløsning der jeg måtte bytte dagens bjelker på kjøkken. Det går uendelig med timer på å gå gulv til å treffe i riktige høyder når ikke alt er 100% rett og så dukker det opp skjeve vegger, manglende stendere (den ytterdøren som alltid har vært vanskelig tok last på karmen osv) og vi måtte inn med en ny undergurt som manglet

Alt slikt skriver de sikkert tilleggsregninger på ...