56    1    0  

Oppbygging av yttervegg leilighet i trehus fra 1904

 1     0
Renoverer en leilighet i 2.etasje i et 3-etasjers trehus fra 1904. Huset er bygd med reisverk, stolpene i yttervegg ses på bildet nedenfor. På begge sideveggene er det stående plank mellom stolpene, mens i veggen her er det fylt igjen med liggende stokker. Utenfor stokkene er det påforing, ~10cm isolasjon og vindsperreplate (sees der stokk er fjernet). Flere av stokkene mellom stolpene er helt løse.


Kan jeg fjerne alle stokkene og erstatte med nytt innvendig stenderverk og fylle igjen med isolasjon? Hva er ev. anbefalt løsning mtp ny innfesting av påforing da deler av denne står spikret i stokkene i dag.

Planen er i utgangspunktet +10cm trefiberisolasjon mot yttervegg i nytt stenderverk, dampbrems, innvendig utlekting og 5cm trefiberisolasjon før gips. Noen som har noen gode anbefalinger her?


jaf
   #1
 6,341     tromsø     0
Ville isolert utvendig med for eksempel 5cm rockwool markplate og stående 28 x 120imp terrassebord til å feste liggende kledning til. Pustende vindsperre over markplate. I praksis det samme som rockvegg. Da får du opp temperatur på trekasse og tørket tømmeret. Sikkert andre måte å gjøre det på. Mange eldre hus har tykk papp på utsiden. Som gjør at tømret kondenserer. Gammel papp er like tett som plast. Har du målt fukt på tømmeret ?