85    4    1  

Oppbygging etasjeskiller

 14     0
Hei,

Grubler noe veldig på hvordan jeg skal bygge opp etasjeskiller om dagen så tenkte forhøre meg her inne. 

Bildene nedenfor viser andre etasje med loftstue, to små soverom, gang, bad og trapp ned til første etasje. Ett bilde fra første etasje hvor det skal bli kjøkken og spisestue. Ett bilde fra kjeller. 

2 etasje: 
Montert gulvspon på nytt og/eller avrettet bjelkelag. I gangen har vi montert termogulv. Trappen som vises på bilde utenfor badet skal oppgraderes med samme parkett som vi skal ha i etasjen. 
Vurderer å legge gulvgips over hele etasjen (minus badet) pga termogulvet, er dette er ok løsning? Tenker da mest ift lyd satt i sammenheng med det jeg skriver nedenfor om første etasje. 
Hvordan gjør jeg det med montering av dører, legger jeg bare gips og parkett flytende over etasjen og så montere dør?

1 etasje: 
Utfordringen her er takhøyde, har 235 i dag. Skal flytsparkle 4.5cm og med parkett i tillegg så går det vel ca 6cm der. Jeg må også rette av himlingen mellom den delen som er lasket på gammelt bjelkelag for å treffe nytt bjelkelag mot vindu slik at det blir ett slett tak. Cc40 på nytt bjelkelag, Cc50-60 på den gamle delen. 
Tenkte først å montere åpen duk og blåseisolere slik jeg har gjort i ytterskallet, men usikker på hvordan feste duk uten å bruke lekter som igjen vil bygge for mye. Vurderer derfor å isolerer for hånd og lekte meg ned på den gamle delen for å komme jevnt med nytt bjelkelag for så å skru gips rett på bjelkene. Blir vel et lappeteppe med spikerslag og understøtte men vet ikke annen råd. Har 2 lag gips noe for seg når jeg ikke monterer lydhimling? 
Hva ville folk har gjort her for å finne den beste middelvei mellom takhøyde og ift lyd til andre etasje? 

kjeller:
Under kjøkken/spisestue igjen har jeg en råkjeller som ligger delvis under bakken. Litt fukt der nede men det skal dreneres og inn med mer lufting så tror jeg det skal bli greit. Grei luft der i dag men noe saltutslag. Skal bli vaskerom der nede og teknisk rom med bereder og opplegg for vannbåren så en viss varme må vi ha.
Har revet himlingen og fjernet sagflis i bjelkelaget. Når jeg nå skal isolere på nytt skal jeg da bruke en form for duk mellom etasjene? Eller blir det definert som et varmt rom om jeg har på en "lunk"? 

Alle tips og innspill settes stor pris på Smile

Christian

Oppbygging etasjeskiller - IMG_3570.JPEG - ViddalOppbygging etasjeskiller - spisestue1etg.jpg - Viddal
Oppbygging etasjeskiller - trapp 2etg.JPEG - ViddalOppbygging etasjeskiller - IMG_3571.JPEG - Viddal
Oppbygging etasjeskiller - IMG_3354.jpeg - Viddal

   #1
 3 213     Akershus     0
2.etg: gipsen vil ha marginal effekt på lyd, men det er mulig thermogulv gjør dette påkrevet. Ser du har lagt slisset spon ,er det vbv du kaller thermogulv? Om så er, kan gulv legges rett på dette. Har gjort dette en rekke ganger. Det er veldig enkelt å montere dørene etter ferdig gulv, da slippet du eikelistene.

1.etg: du kan legge tyvek dersom du vil blåse, denne kan du stifte fast. Dersom noe eller alt skal lektes ned i noen grad kan dette også gjøres i forkant. I mine øyne er dobbel gips bortkastet.

Kjeller : Dersom rommene omtalt er i bruk, trenger du ingen duk.


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 14     0
Mange takk Thag.
Det er gulvspon med ferdig slisset til vannbåren, mener de kalte det termogulv.
Leverandør av parkett krever at jeg har gips eller noe lignende mellom rør og parkett for at garanti mot knirk ol skal gjelde. Derfor tenkte jeg gips over hele etasjen for å oppnå samme høyde, men virker jo helt bortkastet om ikke gipsen tar noe lyd/trinnlyd. Kunne jeg lagt noen andre typer trinnlydsplater i 2.etg som tar mer av støyen?

1.etg stifte fast duk ja, trodde ikke dette ble sterkt nok til å tåle vekten av isolasjonen. Jeg har majpell 5 siga duk liggende samt cellulose fra iCell som jeg håpet jeg kunne bruke opp. Da skal jeg sjekke ut dette litt nærmere.
   #3
 3 213     Akershus     1
Kortsvaret er nei, ikke om høyde er et tema. Du bør opp i i allefall 35mm tykkelse, og den tykkelsen krever et bærelag, om ikke jeg husker feil...

Dersom leverandøren krever det, gjør du det Smile

.Thag
Signatur